Lemezismertetők

MR. BIG – …The Stories We Could Tell

Kiadó: Frontiers Music

Weboldal: www.mrbigsite.com

Kiadás éve: 2014

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: Mr. Big’s new album is a timetravel back to the ’80’s 90’s reckless rock era. Regardless of some too radio friendly tracks, …The Stories We Could Tell is a genuine hard rock album from very experienced and talented old guys who are still rules.

 

Ha már csömört kapok a sok extrém metaltól, általában visszatérek kicsit a nyugisabb stílusokhoz, ezek közül is elsősorban a klasszikus hard rock-hoz és a southern rock-hoz.

A Mr. Big mindig is nagy kedvencem volt. A zenekar tagjai külön-külön is nagy nevű és hihetetlen tehetséggel megáldott zenészek, a felállás pedig ’88 óta nem sokat változott.  A viharos 2000-es évek elején a banda beszűntette működését, de 2009-ben ugyanazzal a fiatalos energiával robbantak be újra a köztudatba, ami az első albumaikat jellemezte.

A …The Stories We Could Tell egy nagyon erős hard rock album, amelyben nehezen tudtam kivetnivalót találni. A dalokat hallgatva kicsit időutazás érzésem volt, vissza a rock hőskorába, mikor a rockerség egy életérzést jelentett, amely nem csak a zene szeretetében nyilvánult meg, hanem egyfajta vakmerő, nemtörődöm hozzáállásban is az élethez.

Zeneileg a …The Stories We Could Tell pedig azt reprezentálja, hogy nem feltétlenül kell hipertechnikás, túlbonyolított és sokszor az ésszerűtlenségig váltásokkal tűzdeltnek lennie egy zenének, néha sokkal fontosabb a lazaság, az egyszerű, de fogós riffek és dallamok. Eric Martin hangja sok rocklegendával ellentétben még mindig tökéletesen funkcionál, pedig ő sem kímélte a hangszálait az elmúlt 20 éveben. Billy Sheenan kicsit mutathatott volna többet a kivételes basszusgitártudásából, egy-egy határozottabb kiállást hiányoltam tőle, de ettől függetlenül nagyon feelinges a basszusjátéka. Pat Torpey  dobjátékára gyakorlatilag ugyanezt tudom mondani, Paul Gilbert viszont ismét bebizonyította, hogy kisujjból rázza ki az egész stílust.

Néhány túlzottan rádióbarát, slágeres szerzeményt leszámítva (The Man Who Has Everything, Just Let Your Heart Decide) ez egy nagyon jól megírt és nagyon fogós hard rock album. A világot nem akarja megváltani a Mr. Big, de akik több mint húsz év után is képesek ilyen zenét csinálni, azoknak nem is kell.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Gotta Love the Ride
2. I Forget to Breathe
3. Fragile
4. Satisfied
5. The Man Who Has Everything
6. The Monster in Me
7. What If We Were New
8. Eastwest
9. The Light of Day
10. Just Let Your Heart Decide
11. It’s Always About That Girl
12. Cinderella Smile
13. The Stories We Could Tell

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Mr Big’s: „Live from the Living Room” finally made available worldwide on Frontiers Records!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek