Lemezismertetők

MUNCIPAL WASTE – The Art Of Partying

Kiadó: Earache

Weboldal: www.facethewaste.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Thrash / Crossover

 

 

 

 

Ez már a harmadik nagylemeze a 2001-ben alakult Thrash/Crossover zenekarnak, ez azonban már az Earache kiadó gondozásában látta meg a napvilágot. A srácok underground körökben már igen híresek egy ideje, köztudottan brutális koncertjeiken rendre megtöltik a klubokat, ezen nem is lehet csodálkozni… Ha valaki azt hallja, “Crossover” zene, mi jut vajon az eszébe? A ’80-as évek vége/’90-es évek eleje, Egyesült Államok, klubkoncertek, teltház, moshpit, circlepit, rövidnadrág és persze alkohol és drogok. A Municipal Waste ezeket az időket idézi fel a zenéjével, külsejével, koncertjeivel egyaránt! Aki anno csípte a D.R.I., Suicidal Tendencies, Anthrax által képviselt úgynevezett “rövidnadrágos/deszkás” metal zenét, az most ne is rohanjon tovább!

Ha azt mondom, hogy 15 számot sűrítettek bele a 32 perces alkotásba, akkor várhatóan senki nem számít majd 10 perces opuszokra. Nem is kell! Amit itt hallhattok, az egy igazi HC/Thrash egyveleg, mindenféle felesleges cicoma nélkül. 2-3 perces tételek követik egymást, nem hagyva egy lélegzetvételnyi időt sem a bulira éhes metal arcoknak. Tipikus falbontós, kerti partys zene a fenntebb említett zenekarok nyomvonalán. Nagy-nagy élvezetet nyújtva metalosnak és HC-arcnak egyaránt.
Kishazánkban is megfordultak 2007-ben, de különféle okok miatt (például mert nem csípem a The Hanted nevű new-school, akik a főzenekar voltak azon az estén/turnén), nem látogattam el a hangversenyre. Bánom is rendesen…

A srácok élő teljesítménye egy kékbálnához hasonlatos. Jönnek, sulykolnak, zúznak. A hangulat fergeteges (érdemes beszerezni az első dvd-jüket is!!!), szörfdeszkával ugrálás a közönségbe, cápajelmezben dobolás, van minden, mi szem-szájnak ingere. Képesek még egy kis trambulint is kitenni a színpadra, hogy a mélyentisztelt hallgatóság minél nagyobbakat ugrálhasson egymás fejére a színpadról.:) Szövegeikben szó esik mindarról, amit a thrash/Hc zenében megtalálhatunk általában, politika, bulizás, alkohol, társadalomkritika, és a tipikus “Nuclear thrash” írományok is.

A négy tag eléggé otthon van a metal és rock zene minden műfajában, a fotókon/koncerteken megjelennek thrash-hc-black és death metal pólókban egyaránt. Humoruk is van bőven, elég csak a Headbanger Face Rip klipjét megnézni… A lemez külleme is remek, akár csak a zene, amit magában rejt. A borítón egy csoport részeg, zombi metal arc gyilkolja a mit sem sejtő, átratlan lakosságot, némi radioaktív ital fogyasztása közben. Zseniális borító, várom a bakelit verziót!

Ha nem egy otthonülős doom-arc vagy és szereted a bulikat, az ivászatot és a Thrash/Crossover stílust, akkor okvetlenül szerezd be a lemezeiket! Ajánlom minden kemény metal arcnak, aki nem fél jól érezni magát és tombolni egyet néhány üveg sör, stb kíséretében!

Tracklist:

1. Pre-Game
2. The Art of Partying
3. Headbanger Face Rip
4. Mental Shock
5. A.D.D (Attention Deficit Destroyer)
6. The Inebriator
7. Lunch Hall Food Brawl
8. Beer Pressure
9. Chemically Altered
10. Sadistic Magician
11. Open Your Mind
12. Radioactive Force
13. Septic Detonation
14. Rigorous Vengeance
15. Born to Party

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek