Lemezismertetők

MUNRUTHEL – The Dark Saga

Kiadó: Blazing Productions

Weboldal: www.munruthel.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Epic Ambient Soundtrack

Brief Sum: The 13 tracks don’t really offer you any grip and I’m missing ideas as well. It doesn’t hold my attention, doesn’t fly me away only simply passes me by. 

 

Az ukrán Munruthel munkájával eddig nem volt szerencsém megismerkedni. Pedig már elég régóta tevékenykedik, mint egyszemélyes formáció. Ezelőtti lemezei (mivel egyiket sem hallottam) a szimfonikus black\folk metalba vagy éppen ambient muzsikába fogantak. Most jelenleg nem tudom hol tart zenei pályája ugyanis a tavaly megjelent negyedik korongja egy számítógépes játékhoz írt zenéit tartalmazza, mely ambient stílusban született és a „The Dark Saga” címet viseli.

Az effajta zenével elég nehéz dolga van az írónak ugyanis a minőség nagyban függ a muzsikába belepréselt hangulattól. A magam részéről akkor jó egy „ambient” lemez ha képes egy olyan atmoszférát teremteni, mely képes kiszakítani a szürke hétköznapokból. Sajnos ez a Munruthel-nek nem sikerült több okból is. Az egyik, hogy az egész zene számítógéppel lett megírva, amivel még nem is lenne baj, de ezáltal totál élettelen az egész mű. Valahogy teljesen műanyagnak érzem, és ezáltal nem tud kiszakadni a jellegtelen középszerű zenei próbálkozás kategóriából. Nem nagyon van kapaszkodó a 13 tételben, több ötlet kéne ide. Nem köt le, nem repít el, szimplán csak elmegy mellettem. Talán ha játszottam volna a játékkal, nagyobb hatással lenne rám. Így csak hangokat, zörejeket, néha egy – egy felsejlő dallamot hallok, de semmi több. Így ez a lemez nekem sajnos semmit nem jelent.

Nem akarom leszólni a Munruthel-t mert azért kíváncsi lennék más zenei közegbe mit alkot, de a „The Dark Saga” semmit nem tesz hozzá az „ambient” stílushoz. Egyetlen pozitív dolog a borítóban keresendő. Sajnálom.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Main Theme
2. The thick Wood
3. …and the Story has begun
4. In those Times when Earth was breathing
5. The Huntsmen’s Camp
6. The old Fort
7. The Graveyard
8. The Temple of the Skull
9. The Pirates’ Bay
10. The Orks’ Lair
11. The Ancient Ruins
12. The Deathland
13. Drums of Doom

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek