Lemezismertetők

MY SMALL COMMUNITY – A Day Becomes A Lifetime

Kiadó: Edge Records

Weboldal: myspace.com/mysmallcommunity

Kiadás éve: 2007

Stílus: Rock / Metal / Happy Hardcore

 

 

 

 

A My Small Community neve ismeretlennek tűnhet sokak számára, de ha azt mondom Mind The Gap, szinte minden kérdőjel megszűnik az Olvasó számára. A ’90-es években született rock banda zenészeiből alakult tulajdonképpen a MSC, majd Bodóczy Zoltán énekes csatlakozásával lett teljes a zenekar 2006-ban. A srácok azt vallják, hogy a MSC tisztán a zenélésről szól és az anyagot hallgatva én el is hiszem nekik.

Mert a lemez nagyon jól sikerült! Amikor kezembe vettem a lemezt, a borító már sejtette, hogy a srácok biztosra mennek. Az igényes és nagyon tetszetős booklet mellett persze a zene is öt csillagos. Hogy mit hallhatunk a CD-n? 12 nótányi nagyon ízletes, viszonylag könnyen befogadható energikus rockzenét, itt-ott a manapaság eléggé divatos metalcore-os riffekkel vegyítve. De most az egyszer a “divatos” és a “metalcore” kifejezések semmiféle szájhúzós tartalmat nem hordoznak magukban. Iszonyatosan változatosak a nóták, hatalmas slágereket írtak a srácok. Egyetlen számnál sem volt olyan érzésem, hogy akár egyetlen téma lapos lenne, vagy akár már hallottam volna valahol. Az énektémák gyönyörűek, nagyon dallamosak és a koncerteken az egész közönség énekeltetésére alkalmasnak bizonyulhatnak.

Sokszor jött elő bennem némelyik refrénnél (pl.: Open World) az a jellegzetes “amcsi főiskolás atomcsajokat akarok összeszedni” érzés. Néhány dal, de különösen a Within Reach is egy olyan nóta lehet, amitől a lányok bőgve verik össze egymást egy-egy bulin az első sorokban. A lemez hangulatát részben a Dream Theater Solitary Shall tételével lehetne legjobban kifejezni, legalábbis, az egyetlen nóta, ami hasonló érzelmeket váltott ki belőlem az ez a DT csoda. A lemezen található egy Alice Cooper sláger a nyolcvanas évekből, persze hogy mindenkinek beugrott, hogy csak a Poison lehet az.:) Remekül felfrissítették a srácok a nótát.

A dalok sorrendje is remekül lett összeválogatva. A lemez közepén található egy röpke zuzda What I can do with you (I can do it alone) címmel, ami még fokozza az anyag eddig sem erőtlen lendületét. Azt hiszem, hogy a MSC nemzetközi szinten egy olyan albumot tett le most az asztalra, ami a hasonló stílusú zenekaroknak etalon lehet. Nekem nagyon nagy kedvencem lett az A day becomes a lifetime. Örülnék, ha a mostani moslék zenecsatornák által kreált tehetségtelen zenekarok pocsék hangzású anyagai helyett mondjuk a My Small Community nótáit nyomatnák a rádiók és a tv-k, mert olyan muzsikát játszanak a fiúk, amire senki sem tudja azt mondani, hogy nem jó…

Tracklist:

1. The Choice Is Yours
2. Let It Burn
3. Within Reach
4. Open World
5. Endless Day
6. Poison (Alice Cooper)
7. What I Can Do With You (I Can Do Alone)
8. Before You
9. Into The Unknown
10. Blindfold
11. Disappear
12. …And The Chopper Returns

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek