Lemezismertetők

NECROCHAMBER – Ceremonies for the Dead

BRIEF SUM: Nocturnal Overlord (guitars, vocals, bass, synths, songwriting, lyrics) and Tyson „Wotan” Jupin (drums) have created a hellishly devastating opus „Ceremony for the Dead” debut album, for which I am rewarded with a big 10, for me this is the year’s best black metal material.

Nocturnal Overlorddal még 2017 szeptemberében sikerült személyesen megismerkednem a Melechesh session basszusgitáros-háttérénekeseként a szlovákiai Homonnán. A koncert után váltottunk pár szót, majd később sikerült egy hosszabb interjút készítenünk vele, ráadásul még azon esztendőben, ahol elmondta, milyen saját csapatokban érdekelt, továbbá kiderült, hogy egy kis saját kiadót/disztrót is működtet Mythos Occultus néven. Az egyik ilyen saját csapata az irgalmatlan black metalt játszó Necrochamber, melynek története egészen 1998-ig nyúlik vissza. A 2 éve adott válaszaiból akkor megtudhattam, hogy a Necrochamber debütáló nagylemeze már rögzítve lett, csupán a keverés és a masterelés hiányzott. Nos, ezeket a death/black metalos körökben jól ismert svéd mester, Dan Svanö végezte el később az Unisound Studios AB-ben. További érdekességként megemlíteném, hogy az LP-t mindössze Nocturnal Overlord (ének, gitárok, basszusgitár, billentyűs hangszerek) és Tyson „Wotan” Jupin dobos (aki többek között az amerikai Vile zenekarból lehet ismerős a death metalosok számára) vette fel, nem is akárhogyan. A Necrochamber logóját egyébiránt Christophe Szpajdel tervezte meg, a „Ceremonies for the Dead” borítója pedig Joe Petagno keze munkáját dicséri.

A San Diego-i feketefém horda bemutatkozó anyaga 10 számból áll, több mint 37 percben, s a Mythos Occultus-nál lett kiadva idén február 22-én. A borzongatóan szép intro („Death’s Salvation”) után aztán nem sokat teketóriáznak a zenészek, egy pusztító, egyben mégis gonosz dallamokból álló vérbeli black metal anyagot kap a hallgató. A „Ceremonies for the Dead” produceri teendőit Nocturnal Overlord végezte el, ami kiváló hangszeres tudása mellett újabb pozitívumként értékelhető. Jobbára gyors tempók uralják a mesteri éjsötét szerzeményeket, de találkozhatunk középtempósabb, ’menetelősebb’ részekkel is, egyszóval jó kis változatos produktumot alkottak. Csak ajánlani tudom a black metal rajongóknak a Necrochamber pokoli, dallamokat sem nélkülöző opusát, a pontszám egy pillanatig sem lehetett kétséges, egy irdatlan nagy 10-sel jutalmazom a „Ceremonies for the dead” albumot.

Kedvenc dalok: Fleshripper, Black Wings and Demons Blood, Rise of the Phantasm

Kiadó: Mythos Occultus
Kiadás éve: 2019
Stílus: Black Metal
Weboldal: http://www.necrochamber.com/

Tracklist:

  1. Death’s Salvation
  2. Lord of the Deceased
  3. Void of Infinite Darkness
  4. Necrochamber
  5. A Ceremony for the Dead
  6. Fleshripper
  7. Lunar Hallucinations
  8. Black Wings and Demons Blood
  9. Rise of the Phantasm
  10. Return of the Ancient Ones

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek