Lemezismertetők

NECROMANTIA – To the Depths We Descend…

Az 1989-ben alakult hellén Necromantia az idén, október 15-én megjelentetett „To the Depths We Descend” című nagylemezével elérkezett utolsó albumához…

Ehhez egy nagyon szomorú esemény bekövetkezte vezetett el, ugyanis két évvel ezelőtt, november 20-án szívroham következtében elhunyt Baron Blood, a Necromantia 8 húros basszusgitárt kezelő tagja. Magus Wampyr Daoloth 2019 novemberében be is jelentette a kiváló görög horda feloszlását egy végső kiadvány megjelentetése után. Nos, én végtelenül sajnálom, de meg is értem Magust, hiszen Baron Bloodhoz volt köthető az egyedi 8 húros basszusgitár megszólaltatása, és ahogy az öreg vámpírfőnök elmondta, az egész nagylemez az elhunytnak szól, ráadásul az 1990-es promo anyaguk óta újra gitár használtak a szerzeményeik megkomponálása során.

6 új nótát tartalmaz az utolsó opus, továbbá újra felvették két ikonikus dalukat („Lord of the Abyss” és „The Warlock”).

Egy rövid okkult bevezetővel ellátva indul a „Daemonocentric”, gyorsabb-lassabb tempókat váltogatva, minden hangszer szép tisztán szól, csodálatos gitárszólókkal megtűzdelve, s természetesen nem hiányozhat Magus misztikus billentyűjátéka sem, a hangja is pokolian jól szól. Az „And the Shadows Wept” közepes ütemekkel kezdődik, bár utána gyorsabb sebességre kapcsolnak a görög démonok, hogy aztán újra lassabb, monumentálisabb fejezetek következzenek az egyébiránt 8 perces nótában. A „Give the Devils His Due egy instrumentális darab, akárcsak a „To the Depths We Descend”.

A kedvenc számaim közé tartozik az „Inferno” mely többnyire szélvész-gyorsan száguld át az emberen, eszméletlen, mit játszik itt Magus a billentyűkön…

Az Inferno után következő „Eldritch” headbangelősebb részekkel operál az elején, hogy ezután picit melankolikusabbra, merengősebbre forduljon, a végén pedig eszméletlenül begyorsulnak, egyszerűen mesterfokon űzik a hellének a zenélést…

Megvallom őszintén, végtelen szomorúsággal hallgattam végig az 52 perces LP-jüket, nagyon hangulatos az egész, aki régi rajongója a csapatnak, biztosan nem fog csalódni bennük.

Megemlíteném a felállást: The Magus-basszusgitár, – ének, billentyűk, Yiannis Votsis – dobok, George Emmanuel – gitár, billentyűk. Sajnos arról nincs tudomásom, ki készítette a borítót, mindenesetre nagyon igényes és méltó keretbe foglalja a pokoli hellenisztikus muzsikát.

A mágus ezzel a kiadvánnyal őszinte köszönetét is kifejezte a csapat azon hű rajongóinak, akik végigkísérték 32 éves pályafutásukat.

Nagyon nem is tudok mit írni így a végére…

Egy hatalmas 10-sel jutalmazom a kultikus zenekar legújabb és sajnos utolsó lemezét további sok sikert kívánva George Zacharopoulos úrnak az egyéb zenei elfoglaltságaihoz.

Kiadó: The Circle Music / Hell’s Fire Records / Rabauw Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Black Metal
Weboldal: facebook.com/necromantiaband

Tracklist:

  1. Daemonocentric
  2. And the Shadows Wept…
  3. Give the Devil His Due
  4. Inferno
  5. Eldritch
  6. To the Depths We Descend…
  7. Lord of the Abyss MMXXI
  8. The Warlock MMXXI

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Necromantia compilation to be released in April

KMZ

NECROMANTIA – The Sound Of Lucifer Storming Heaven

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek