Lemezismertetők

NEKRODAWN – Sculpted By Torture

Nekrodawn Cover240517

A svédországi Dalarna tartományból származó Nekrodawn-t Jonas Kjellgren alapította 2022-ben, aki egykoron olyan hordákban gitározott/énekelt, mint a Carnal Forge, Centinex, Dellamorte, Pexilated vagy a Scar Symmetry. (A Nekrodawn-on kívül más csapatokban is érdekelt napjainkban, mint az Ironmaster és a Bourbon Boys).

A Nekrodawn-t egyébiránt abból a célból hozta létre, hogy a hagyományos svéd Death metal pokoli riffelését ötvözze a brutális crust-tal, megspékelve egy jó adag éjsötét hatással.

Jonas mindezt — a „Sculptured by Torture” többszöri meghallgatása után — szerény véleményem szerint nagyszerűen valósította meg, vállvetve olyan híres zenésztársakkal, mint a multitalentum Johan Jansson (Interment, Moondark, Dreadful Fate), Henrik Axelsson dobos (Hypocrisy, Implode, ex-The Crown), valamint Mika Lagrén gitáros (Graveyard After Graveyard, ex-Facebreaker, ex-Grave).

A nagylemez felvételeire Jonas saját Black Lounge Studios-jában került sor 2023 októberében-novemberében, s igencsak kegyetlenül jóra sikeredett a végeredmény.

Idén, még a „Sculpture by Torture” hivatalos megjelenése előtt a svéd banda két lehengerlő single-lel jelentkezett: január 5-én az „Origin of Terror”-ral (a szöveges videót Andrea Mantelli készítette el egyébként), s március 22-én a „Sacred Termination”-nel, mely nótát elsőként írta meg a Nekrodawn gárdája.

10 svéd acél szilárdságú, rendkívül professzionális Death metal szerzemény található a „Sculpted by Torture” debütáló korongon, mely egy kis svéd kiadó, a „Legions Of Bane” gondozásában fog napvilágot látni május 30-án CD, LP és kazetta formátumokon.

Aki ismeri a fentebb említett zenészeket, múltbeli és jelenlegi bandáikat, elképzelheti, minő pusztítást végeztek ezen az albumon 😊 A kőkemény gyorsabb/lassabb gitár-riffelés mellett Johan Jansson basszusgitárjátéka és háttérvokálozása kiválóan passzol Jonas erőteljes orgánumához, Henrik is szétcsapja a dobokat rendesen, Mika a másik gitáros szintén rendesen odateszi magát.

A kimeríthetetlen svéd szcéna a Nekrodawn képében egy újabb monstrummal, valamint egy arcbamászó, kompromisszummentes Death metal nagylemezzel bővült!

A végére még néhány háttérinformáció: maga Jonas Kjellgren producelte, keverte és masterelte az anyagot, a borító Nun Ehf-et dicséri, a booklet grafikáit Adi Dechristianize készítette el, a banda fotója Paula Hirseland munkája, a zenekari logó pedig a Nectrium Art által lett megvalósítva.

A pontszám egyértelműen egy óriási 10-es, mély tisztelettel adózva Jonas, Johan, Henrik és Mika teljesítménye előtt!

Kiadó: Legions Of Bane
Kiadás éve: 2024
Stílus: Death Metal
Webfacebook.com/Nekrodawn666

Tracklist:

1.Emancipation From Defilement
2.Cataclysmic Wrath
3.An Unholy Obscene
4.Raging Tempest Arise
5.Sacred Termination
6.Empire Reclaimed
7.Obsessed With Fatality
8.Origin Of Terror
9.Harbinger Of Doom
10.Sculpted By Torture

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek