Lemezismertetők

NEXPHORUS – Womb of Malignancy

Nexphorus Cover240208

Az okkult germán death/black metalt játszó Nexphorus 2021-ben alakult, a horda mindössze két tagot számlál, s akik jártasak a német underground szcéna pokoli bugyraiban, számukra nem lehetnek ismeretlenek a zenészek:

E.I.-M. énekes/gitáros olyan bandákban játszott régebben, mint a Sacrilegious Rite, Capitis Damnare, Gloriam, valamint jelenleg is aktív a Lunar Chalice-szel;

M.D.B. dobos/basszusgitáros szintén játszott a Sacrilegious Rite-ban, nevezetesen a De Poetica Tenebris EP-n, 2021-től tagja a Lunar Chalice-nek, ezenkívül játszik még az Abythic, a Gloaming, és a Hagatiz zenekarokban többek között.

Nos, a két német zenész a tavalyi év végén sikeresen meg is jelentette a debütáló albumot Womb of Malignancy címmel az Undercover/Evil Spell Records égisze alatt. Az LP picivel több, mint 47 perc, tíz saját nótát tartalmaz, valamint feldolgozták (nem is akárhogyan!) a Mayhem: Buried by Time and Dust klasszikusát.

Irgalmatlan old school death/black metalt hallhatunk a srácoktól, akik mindeközben az infernális dallamokról sem feledkeztek meg. A hangzás sem hagy semmiféle kívánnivalót maga után, azt sajnos nem tudom, ki producelte az anyagot, ahogy a borító alkotójáról sincs információm, viszont tökéletesen illeszkedik a Nexphorus szellemiségéhez. Rengetegszer meghallgattam egymás után a Womb of Malignancy-t, emelem kalapom a muzsikusok teljesítménye előtt!

Akik ismerik a két germán zenész jelenlegi és régebbi bandáit, számukra csak ajánlani tudom ezt a pazar kis korongot, valamint mindazoknak, akik szeretik az okkult köntösbe burkolt régisulis hangzású death/black metalt. Egy bősz nagy 10-sel jutalmazom a Nexphorus: Womb of Malignacy-ját!

Kedvenc dalok: Procession Cries – Those Who Are Blind, Nexphorus, Sarcophagous (Death Code)

Kiadó: Undercover Records
Kiadás éve: 2023
Stílus: Death / Black
Web: facebook.com/Nexphorus

Tracklist:

 1. Procession Cries – Those Who Are Blind
 2. Lucifer in Twilight
 3. Bearer of Plagues
 4. Nexphorus
 5. Into Glorios Darkness
 6. A Dream of Necropolis
 7. Sarcophagous (Death Code)
 8. The Bliss of Illiteracy
 9. The Night’s Darkest Before the Dawn
 10. Black Flame Ascending
 11. Buried by Time and Dust (Mayhem cover)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek