Lemezismertetők

NIFELHEIM – Unholy Death

Nifelheim240514

A 2015-ben alapított germán underground kiadó, a Darkness Shall Productions egy rendkívül hiánypótló kiadvánnyal kedveskedik a 2022-ben sajnálatos módon feloszlott svéd Nifelheim fanatikusai számára:

Ugyanis június 6-án jelenik meg kazetta formátumban a 12 ördögi Black metal himnuszból álló „Unholy Death” (az LP és a CD picivel később, július 4-én), mely az 1993-as hasonló címmel ellátott 4 számos Nifelheim-demot tartalmazza, javított hangzással, valamint eddig még soha meg nem jelentetett bónusz dalokkal.

Csak a rend kedvéért, a Nifelheim-et 1990-ben indította el kénköves útjára a Bröderna Hårdrock”, azaz a két svédországi démon-iker, Per „Hellbutcher” Gustavsson (vokál) és Erik „Tyrant” Gustavsson (basszusgitár).

1993-ban jelentették meg az egyetlen demójukat, melyről fentebb már írtam, most pedig lássuk, mit is tartalmaz a Darkness Shall Rise Productions jóvoltából hamarosan megjelenő pokoli ínyencség:

A kazi (és a bakelit) ’Unholy’ oldala 5 számot és egy-egy infernális intrót tartalmaz:

Az alvilági harangzúgással ellátott bevezető után az 1993-as „Unholy Death” 4 szerzeménye zúzza szét a hallójáratokat, valamint az eddig kiadatlan „Witchfuck”.

A ’Death’ oldalon két eddig kiadatlan, 1993-ban rögzített demós nóta, a „Sodomizer” és a „Possessed By Evil” pusztít, valamint az „Unholy Death” EP-ről már ismert „The Devastation”, s az igazán szívet melengető 1991-ben felvett intro-szerűség a „Fuck Off”, ráadásként a Mötörhead „Mean Machine” című átirata (1992-es) és a Bathory „Reaper” feldolgozása Nifelheim módra (1993-ban történt mindez).

Adalékként még hozzátenném, hogy a 12 svéd éjsötét számból álló „nótacsokrot” maga Hellbutcher remixelte az eredeti master-kazikról idén, s a masteringet pedig Patrick W. Engel a Temple Of Disharmony-ból végezte el februárban.

Nifelheim fanok számára kötelezően beszerzendő darab ez a minden démoni igényt kielégítő kiadvány, a pontszám pedig természetesen egy iszonyatosan nagy 10-es!

Kiadó: Darkness Shall Rise
Kiadás éve: 2024
Stílus: Black Metal
Webfacebook.com/Nifelheim.Official

Tracklist:

 1. Intro
 2. Black Curse
 3. Unholy Death
 4. Satanic Sacrifice
 5. Dawn Of The Dark Millennium
 6. Witchfuck
 7. Sodomizer
 8. Possessed By Evil
 9. The Devastation
 10. Fuck Off
 11. Mean Machine
 12. Reaper

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

NIFELHEIM – Envoy Of Lucifer

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek