Lemezismertetők

NO COLOURS RECORDS – 15 Years Jubileum Metal Attack – Vol. 1

Kiadó: No Colours Records

Weboldal: www.no-colours-records.de

Kiadás éve: 2008

Stílus: Black metal

 

 

 

 

A No Colours Records az underground zenei kiadók közül a legnagyobbak közé sorolható. A most megjelent válogatás lemezük a 15 éves jubileum alkalmából adták ki. Minden egyes dal, a zenekarok már megjelent albumáról származik. 19 számot hallhatunk és rögtön a válogatás elején az Invictus, nagyszerű monumentális pogány zenéjének lehetünk fültanúi, amit Astaroth a Bornholm gitárosa és dalszerzője csinál. Kezdésnek nagyon jó légkört teremt és ez alapján könnyen megkedvelheti mindenki az Invictus-t. A folytatásban egy kicsit bedurvulunk és egy gyilkos black metalt hallhatunk az Inquisition-tól. Gyors tempó, old-school hangzás, amelyben Dagon tökéletesen kialakítja a rituális hangulatot, majd ezután a pogány zenében népszerű Gravelandot hallhatjuk. Már itt, a lemez elején is kiderül, hogy milyen erős is a No Colours Records, hatalmas neveket találhatunk náluk.

Ez a folytatásban sincs másképp, mert következik a nagyszerű Satanic Warmaster, ami 100% gyűlöletet áraszt a black metaljukkal vagy az újoncnak számító kínai Be Persecuted, fagyos, sötét és siralmat árasztó szerzeményével. Majd a remek Iuevenes pogány himnusza következik, és az új bandák közül egyik nagy kedvencem, az Orenda zenéjét is megismerhetjük. Telitalálat ez a mogorva hangulatot árasztó, sötét árhullám. Nem tudok betelni vele. Ugyanaz a szólam ismétlődik, de mégis felettébb kellemes és dicséretre méltó. Az izlandi Fortid viking-black metálja pedig egy atmoszferikusabb zene, ami remek dallamokat rejt és jók a szinti témák. A Moondark egy nagyon sötét, funeral Doom/Death metal, egy kicsit másabb a többi zenéhez, de szintén eléri a szokásos magas színvonalat.

A brazil Diabolic Force ismét egy old-schoolasbb zenét rejt. A death/thrash metaljuk a 80-as éveket idézi fel bennem. Az olasz Murk, egy középtempós, fagyos, jeges hangulatot árasztó, de némileg dallamos. Ezután a Those Who Bring The Torture kíméletlen death metalját kapjuk, majd a nagyszerű Alastor második albumáról is hallhatunk egy dalt. A magyar Tymah true black metáljával, ismét felrázza a hangulatot. Az I Shalt Become meg egyenesen fenomenális. Szavakkal nehéz lenne jellemezni, mert olyan magasságokba repít fel ez a vészjósló hangulatot árasztó Burzum muzsika. A Nebiros keveretlen változata és a Nettlecarrier promó track kegyetlen zúzása után a Lord Wind méltóan zárja ezt a nagyszerű válogatás lemezt.

Azt kell hogy mondjam, ennél nagyobb neveket nem is lehetett volna összeválogatni. Remek képet kaphatunk a kiadó munkásságáról, ha végig hallgatjuk minden egyes dalát a lemeznek. Reméljük még nagyon sokáig lesz No Colours Records és megtalálja az undergroundban a legnagyobb gyöngyszemeket.

Tracklist:

1. Invictus – Hegemon (“Imperium paganum” albumról)
2. Inquisition – Infernal evocation of torment (“Nefarious dismal orations” albumról)
3. Graveland – Apocalypto (“Will stronger than death” albumról)
4. Thoron – Hired to kill (“Return to dust” albumról)
5. Satanic Warmaster – Wolves of revelation (“Revelation” albumról)
6. Be Persecuted – Painful assemble (“I.I” albumról)
7. Iuvenes – Triumph of the will (“Triumph of the will” albumról)
8. Orenda – The Funeral (“The Funeral” albumról)
9. Fortid – World of the hel (“Völuspa Part II: the arrival of fenris” albumról)
10. Moondark – The Shadowpath (“The Shadowpath” albumról)
11. Diabolic Force – Old school attack (“Old school attack” albumról)
12. Murk – Places that i can’t speak (“Unholy presences” albumról)
13. Those Who Bring The Torture – Murdered thrice (“Those Who Bring The Torture” albumról)
14. Alastor – Thousand horns (“Noble north” albumról)
15. Tymah – Altar (“Loquitur Cum Alqo Sathanas” albumról)
16. I Shalt Become – The lost man (“In the Falling Snow” albumról)
17. Nebiros – Zatrata / (“Kurwa Satana” (unmixed advance track))
18. Nettlecarrier “Cup of lethe” (Promotion track)
19. Lord Wind – The ancient beginning (“Rites of the valkyries”)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek