Lemezismertetők

NOMAD – Transmigration Of Consciousness

Kiadó: Witching Hour Productions

Weboldal: http://www.nomad-band.com/

Kiadás éve: 2011

Stílus: Death metal

Brief Sum: An excellently composed, leaden travelling in space. Journey to the unknown! A brilliant atmospheric material from Poland, a mistake to miss for the curious ears!

 

Lengyelország metál „ipara” az elmúlt éveket/évtizedeket tekintve nem kis bandákat dobott a közismeretség úszómedencéjébe, hogy a hallgatók a medence partin élvezhessék zenéjük hullámzó és kellemes/kellemetlen ringatását.

Nos, megvallom, egyáltalán nem ismerem a zenekart, a nevük teljesen új számomra. Márpedig ez az új lemez éppen az ötödik a termési listán, és 1994-es alakulásuktól fakadóan nem valami marha sok, de nem is olyan kevés (reménykedem abban, hogy nem holmi nehézségek miatt volt ilyen gyér a termés, hanem mert olyan frankó anyagokat hoztak össze, mint ez a mostani korong). Na de miben is utaznak a srácok? Hát eléggé pejoratív lenne csak a death metal berkeibe zsúfolni azt a rengeteg mindent, amit produkálnak a lemezen, de a zenei elemek teljesen nyilvánvalóak.

Van itt minden, a szimfonikus elemektől kezdve az industrialos zajongásig szinte minden, tört ritmusok (nem durván komplex), domináló középtempós sulykolások, néhol blastbeat-be csapó darálás, és ami a legfontosabb, hogy iszonyatosan durva nyomasztó érzés áramlik a zenéből. Van dallam, nem is kevés, és nem is szarok, kifejezetten jók! Olyan atmoszférával van megáldva a zene, ami nem túl barátságos, zavart, zaklatott, és nagyon rideg. A kétségbeesést a lehető legmagasabb fokára emelik az adrenalin pumpáló riff tömegek/témák (lásd Raised Irony), és tovább emelik a szimfonikus betétek is. Minden nóta előtt van egy intro, ami azért tovább emeli a lemez hangulatát. A hangzás teljesen tökéletes, nagyon tetszik. A borító pedig valamiért az Arcturust juttatta eszembe. Valamiért érzek még most is valamilyen összefüggést a két zenekar között, vagy ha nem is összefüggés ez igazán, akkor inkább közös hangulatot, csak a Nomad jóval „elviselhetetlenebbé” és gyorsabbá, durvábbá teszi ezt. Mindenesetre nem csak a hangzás kiváló, hanem a borító/booklet.

Zárómondat: nem újít, de erősebbé teszi a műfajt!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:
1. Intro – Are You Ready…
2. The Demons’s Breath
3. Intro
4. Dazzling Black
5. Intro
6. Identity with Personification
7. Intro
8. Pearl Evil
9. Intro
10. Abyss of Meditation
11. Intro
12. Flames of Tomorrow
13. Intro
14. Raised Irony
15. Intro
16. Four percent of Hate
17. Outro

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Nomad – Folyamatos dalmegjelenés karácsonyig!

KMZ

A Csillag születik döntősével erősít a Nomad zenekar

KMZ

Nomad Interjú

xfixbitchx

NOMAD – Végál.om..

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek