Lemezismertetők

NOMANS LAND – Last Crusade

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: http://nomansland.ru/

Kiadás éve: 2015

Stílus: Viking / Melodic Metal

Brief Sum: „Nomans Land” are in good shape again, and although not all tracks are outstanding, it is still a treat for those affiliated with the pagan front. „Last Crusade” is the credible work of a credible band.

 

 

A „viking\pagan metal” vonalon belül az egyik titkos reménységem a 2000-ban alakult orosz Nomans Land. Sok akkoriban indult pályatársukkal ellentétben nem csaptak át önparódiába és az ősi tüzek táplálását mindig is hitelesen adták elő. Az a jó a „Nomans Land”-ba , hogy a folkos dallamokat a gitárok szolgáltatják, ami számomra nagyon szimpatikus. Ők nem mulatoznak, nem csapnak át monumentális témákba csak tolják a metalt olyan pogány módra. Ennek fényében született is egy kiváló alkotásuk a még 2009-ben megjelent „Farnord”. Remek dalok sorjáztak azon a lemezen és szinte már borítékoltam a nemzetközi áttörést is, de sajnos az elmaradt.  Ami nem is olyan nagy baj, mert így megmaradt a zenekar az igazi fanatikusoknak. Viszont az annál nagyobb baj , hogy a banda hat évig nem nagyon hallatott magáról. Azért az rengeteg idő még akkor is ha az undeground hívek biztos nem felejtették el a őket. Aztán, hogy ez idő alatt mi történt nem tudhatom, de a lényeg, hogy itt a szép borítóval ellátott ötödik Nomans Land korog a „Last Crusade”. Plusz jó hír, hogy átkerültek a Massacre Records-hoz ami remélem lendít majd a zenekar szekerén.

Ehhez viszont egy jó lemez kellett, ami „Last Crusade” képében meg is érkezett, még ha egy fokkal haloványabban is, mint ezelőtt.  Még az is lehet, hogy egy kicsit túl sokat vártam a lemeztől. Viszont félreértés ne essék nem rossz az új korong, sőt vannak rajta remek nóták, és most is kiválóan adagolják a kórusokat, a remek harmóniákat, melyek szinte folyamatosan áramolnak a gitárosok kezei alól és néha még remek szólók is kivehetőek. Jó példa erre a lemezt nyitó „Right to Luck”, de bármelyiket említhetném, mert mindegyik tétel változatos hallatszik, hogy nem egy összecsapott munka. Hol egy kiváló dallamra, erős harmóniára, remek riffre kaphatjuk fel a fejünket. Megemlíteném a lemez két húzódalát a „Sons of the Nord”-ot és a „Strain at the Oars „-ot. Már ezekért érdemes beszerezni a „Last Crusade”-t. Sőt a lemez végén ott figyel a mindenki által ismert népdal „feldolgozása” is „Bereza” címmel, hogy melyik ez a népdal az legyen meglepetés. Nem is fecsérlem tovább a szót a Nomans Land ismét jó formában van bár nem mindegyik tétel kiemelkedő, de még így is bátran be lehet rá ruházni, aki egy kicsit is vonzódik a „pagan” vonalhoz. Egy hiteles zenekar hiteles munkája a „Last Crusade”.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Right To Luck
2. Sons Of The Nord
3. Victory Horns
4. Strain At The Oars
5. Dragons
6. Last Crusade
7. Warrior’s Path
8. Bereza

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

A Nomans Land bemutatja a”Strain At The Oars” videoklipjét

KMZ

Hot News: Nomans Land joins forces with Massacre Records

KMZ

NOMANS LAND – Farnord

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek