Lemezismertetők

NOMINON – Omen MCD

Kiadó: Deathgasm Records

Weboldal: www.nominon.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Annak ellenére, hogy a svéd NOMINON nem annyira ismert név a Death Metal stílusban (persze nem Underground szinten!), mint mondjuk a DISMEMBER, vagy az UNLEASHED, már 1993 óta vannak a „szakmában”. És ráadásul igen jó, sötét, valóban halálos megközelítésben játsszák a stílust, mindenféle cicoma, és felesleges díszítés nélkül. Igen kitűnő anyagok tettek le az asztalra, érdemes például a Recremation és Terra Necrosis lemezükkel is közelebbről megismerkedni a stílus híveinek.

Az Omen címre keresztelt anyaguk egy afféle étvágygerjesztő mini album a márciusban megjelenő új nagylemez, a Monumentomb elé. 4 dal, 16 percben elővezetve, a jól ismert NOMINON-i úton. Svéd Death Metal (nem féltétlenül a Sunlight hangzással, de egy sötét tónusú, erőteljes produkcióval operálnak), remekül megírt dalokkal, morbid szólókkal, változatos dalszerkezetekkel, ősi erővel előadva. Nagyon ragozni nem érdemes a dolgot, mindhárom új nóta kitűnő, de hogy ezek közül konkrétan melyik fog a majdani nagylemezre kerülni, azt még nem tudom. Mindenestre igen bíztató jelek ezek, tehát nem hiszem, hogy csalódni kellene majd a Monumentomb-ban… A lemez végére került egy élő felvétel is (a Recremation nyitó dala, a Submit to Evil), elfogadható minőségben, amely dokumentálja a csapat koncert teljesítményét. Klassz mini album!

——————————

ENGLISH VERSION:

Despite that Swedish NOMINON isn’t that well-known (of course not in the Underground!) like DISMEMBER or UNLEASHED they’ve been in the „business” since 1993! And, moreover, they play the genre very well, in a dark and deathly way without any prinks or unnecessary ornaments. They’ve delivered absolutely excellent materials, fans of the genre should familiarize themselves with their Recremation or Terra Necrosis full-lengths.

This material titled Omen is a sort of appetizer for the upcoming full-length titled Monumentomb due out in March. This is four tracks, in 16 minutes on the well-known NOMINONian way. This is Swedish Death Metal (not necessarily with the Sunlight sound but a dark-tinged, powerful production), excellently crafted songs, morbid solos, varied song structures, and ancient power. it should not be over-analyzed, all the three new tracks are excellent but I do not know which ones of these will appear on the album but these sings are promising so no disappointment can be expected from Monumentomb… at the end, there’s a live song (the opener of Recremation album, submit to Evil) documenting their gig potential in an alright format. Cool mini album!

Tracklist:

1. Omen
2. Invocations
3. Through Dead Dreams Door
4. Submit To Evil (live)

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

NOMINON – The Cleansing

Dr. Feelgood

Hot News: Nominon’s The Cleansing Out Now on Deathgasm Records

KMZ

Hot News: Deathgasm Records to Release Nominon’s The Cleansing on Halloween

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek