Lemezismertetők

OBSCURITY – Streitmacht

Kiadó: Trollzorn Records

Weboldal: www.obscurity-online.de

Kiadás éve: 2017

Stílus: Pagan / Viking Metal

Brief Sum: Streitmacht is a fine record due to its great tracks and scraping style. It has the potential to amass all the fans of harsh and fast music that don’t bypass the arching melodies that can be sung along with the band at a roaring volume.

 

Az Obscurity death, thrash, black elemekből vegyíti zenéjét, amit nyakon öntenek viking témákkal, szövegkörnyezettel. Német csapatként anyanyelvükön énekelnek, ami jól illeszkedik a zenéhez. A zenekar immár 20 éves, és a felállásuk csak minimálisan változott az évek során, az összhang megvan a csapaton belül, amit a Streitmacht lemez remekül bizonyít.

Változatos ritmusok, de lendületes dalok jellemzik a lemezt. Akusztikus pillanat is akad rajta, a Meine Vergeltung végén, de sokkal inkább a black metalos gitár tekerések uralkodnak, természetesen az elvárható szapora kalapálással kísérve. Az ének érdes, süvöltő, sokszor megy át hörgésbe. Több sávon vehették fel, mert néha olyan hatású mintha két vokalista lenne.

A lemez stílszerűen a 793-as lindisfarnei támadással indul, ami egyben a viking hódítás kezdete volt. A nóták erőt sugároznak, feszesek, precízek szólnak, mint a pendülő fém.

Az Amon Amarth-ba lépten nyomon beleütközünk, pedig ez már a nyolcadik lemezük. Így van ez a Was uns bleibt kezdésében, csakúgy mint a Streitmacht Bergisch Land-ben, de még sok helyütt lehetne említeni, ugyanakkor ezek csak pillanatok és utána olyan fordulatot vesz a zene, ami feledteti ezt.

A lendület egyértelműen a dalok jó barátja. A Hinrichtung jól mutatja, hogy száguldozásban mire képesek. Vagy akár az Endzeit, ami még meg van vadítva egy izgalmas ritmusozással a végén. A Todesangel inkább a dallamok iránti érzéküket domborítja ki.

A nóták sokszor szünet nélkül követik egymást, szépen átépül egyik a másikba, mégis mindig lehet tudni, hogy mikor kezdődik egy új. Ugyanis megvan mindegyik dalnak a karaktere, egyedi dallama.

Sajnos, még nem ismerem eddigi lemezeiket, most úgy érzem, ezt a hiányt korrigálnom kell.

A Streitmacht legjobban az Amon Amart sötét oldalaként írható le. Ugyanaz a zenei közeg, csak az Obscurity-nél a black metalos részeknek köszönhetően sokkal durvább a megvalósítás. Ebből adódóan viszont van egyedi a muzsikájukban, még ha ez néha súrlódik is más csapatok egyéniségével.

A Streitmacht a remek daloknak és a karcos stílusának köszönhetően remek lemez. Zászlaja alá tudja gyűjteni azokat a rajongókat, akik lelkesednek a durva, gyors zenékért, amik nem feledkeznek meg a nagyívű dallamokról, amit aztán koncerteken a tömeg együtt üvölthet a csapattal.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. 793
2. Meine Vergeltung
3. Streitmacht Bergisch Land
4. Non Serviam
5. Hinrichtung
6. Todesengel
7. Endzeit
8. Herbstfeldzüge
9. Ehre en Gefallenen
10. Was uns bleibt

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

OBSCURITY – Vintar

Menegroth

OBSCURITY – Obscurity

Menegroth

OBSCURITY – Schlachten & Legenden

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek