Lemezismertetők

OFGHOST – Audiocorpse

Kiadó: 

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2013

Stílus: Industrial Black / Death Metal

Brief Sum: The main concept has not really changed since Veins, but you can hear a few improvements. Better song structures and mixing. This is a pure, raw metal album with blast beats,  low tuned guitars and additional smyphonic parts.

 

Teljesen véletlen futottam bele még az előző lemez kapcsán az OfGhost (Ex. File of Ghost) névre keresztelt egy emberes projektbe. A zenét és mindent, amit hallunk benne egy finn úr Sami jegyzi.

Az alap koncepció nem változott, szélsebes gyors dobtémák és folyamatosan zizegő gitárok. Azonban rengeteg pluszt főleg elektronika terén, de tiszta vokálban is újdonságokat fedezhetünk fel. A zene maga kicsit horror beütésű, remek sötét hangulata van, ahogy az elektronika együtt játszik a mélyre hangolt gitárokkal.

A második szám elejéről a Carmageddon 2 zenéjéből ugrott be egy szám, így rögtön a mészárlás életérzést is hozzá tudtam csatolni. Egyébként sokkal érettebbek lettek a számszerkezetek. Jobban vannak felépítve és változatosabbak is. A korong jól szólal meg, nyers, erős főleg ahhoz képest, hogy egy garázsban vették fel. A vonós és egyéb nagy zenekaros részek néhol túlságosan kiütnek, de nem nyomnak el semmit. Azért, hogy ne unatkozzon a hallgató, folyamatosan változnak a darálós fej letépős részek és a dallamos vonalat képviselő koncepciók. Aztán a negyedik számban egy erős disco beütésű dolog is beköszön, nem sokáig és nem zavaróan.

Rövidebb hosszabb átvezetőkkel van teletűzdelve az albumon található 11+1 nóta, melyből az utolsó három régi dalok újravett változatai.

Stílusilag nem is könnyű behatárolni a zenét, ezt lehet jobb is, ha mindenki magának dönti el. A lemezt szinte mindenkinek tudom ajánlani aki, szereti a nyersen megszólaló black/death metálokat melyek nem a folyamatos őrjöngésről és darákról szólnak.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Audiocorpseintro
2. Talking With Torso
3. The Nest of Death
4. Wormsatan
5. A Lie
6. Abzinth Zombies
7. Plug Me Out
8. Lo-Fi Death Lo-Fi Insanity
9. Life Is Shit Then You Die
10. Grey Metal
11. Who Is My God
12. Unnecessery (Bonus track)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

OfGhost Interjú

SteveShield

OFGHOST – Veins

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek