Lemezismertetők

OMEGA INFINITY – The Anticurrent

Az elmúlt időszakban black/death/doom vonalon ismét megszaporodtak a kéttagú zenekarok. Nem kivétel ez alól az Omega Infinity sem. A német/ausztrál Omega Infinityt Tentakel Parkinson (Todtgelichter) és Xenoyr (Ne Obliviscaris) alkotja.

Elmondásuk szerint az együttes a születés és halál kozmikus léptékben elmondott végtelen körforgásának története, amelyet a létezést átható ürességéből szemlélnek. Ennek megfelelően, témáját tekintve a The Anticurrent fókuszában az emberi civilizáció felemelkedése és bukása áll.

A sötét fémhez való viszonyuk mindazonáltal meglehetősen sajátos, amennyiben a fő nyomatékot nem a gitárok és a dob együttműködése hozza létre, hanem a kozmikus és ipari hangok meglehetősen hektikus, zajba vesző alkalmazása. Az egyes gitárriffek és blast beatek csupán a hátterét képezik a meglehetősen disszonáns zenei kompozíciónak. A mélyről feltörő hörgéseket és az örvénylő tempókat ugyanis itt párhuzamosan kísérhetik jazzes ütemek, halálsikolyok, miként tiszta női ének vagy akár egy bárzongora is.

A korongon több vendégelőadó szerepel: Adrienne Cowan (Seven Spires) az Iron Age-ben, Lindsay Schoolcraft (Antiqva, ex-Creadle of Filth) a Death Rays-ben, Nagy András (Sear Bliss) a Voices From The End Of Time-ban és a Night Journey-ban, valamint Marta J. Braun (Todtgelichter, Vyre) a Ye Entrancemperium-ban tűnik föl. Mindezen felül még hallhatunk egy Sear Bliss és egy Emperor feldolgozást is.

A The Anticurrent hangzásával a banda mégis eltávolodott a black metaltól olyannyira, hogy ezt az irgalmatlanul erős atmoszférájú albumot szerintem már nehezen lehet élvezni. Mind az 57 és fél perce nyugtalanító, feszengő érzést kelt!

A doom/death metal, illetve a dark ambient izgalmas fúziójaként létrejött sötét és felkavaró alkotás, főként a progresszív és disszonáns zenei megszólalás kedvelői számára lehet igazi csemege. Aki depresszióra hajlamos, az inkább kerülje!

Kiadó: Season Of Mist
Kiadás éve: 2023
Stílus: Void / Black metal
Webfacebook.com/thedeepdarkvoid

Tracklist:

  1. The Alpha
  2. Creation
  3. Iron Age
  4. Banish Us From Eden
  5. To The Stars
  6. Death Rays
  7. Voices From The End Of Time
  8. Night Journey (Sear Bliss cover) (Bonus)
  9. Ye Entrancemperium (Emperor cover) (Bonus)

Pontszám: 8,5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek