Lemezismertetők

OVERKILL – Live In Overhausen

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: http://wreckingcrew.com

Kiadás éve: 2018

Stílus: Thrash Metal

Brief Sum: The concert might be a big surprise, although they didn’t bring the show here that’s a pity indeed. Listening to the material from a CD is slightly different. They already had a concert album from mixed songs, now they have a thematic one as well. After all these years Overkill still owns that certain dash. It can be heard clearly and proved by the bunch and the quality of their discs, like the actual concert album, too.

 

Nem tudok elfogulatlan lenni, hiszen az Overkill hatalmas kedvencem és ez az állapot általános iskolás koromtól tart. Akkoriban pár kazettámra, még az “eredeti” kalóz felvételekre is fel volt másolva térkitöltőnek a Raise the Dead, Rotten to the Core és a Hammerhead hármas. Akkoriban persze még csak annyit tudtam, hogy az előadó az Overkill (Over Kill), de ez is már nagy eredménynek számított. Valahogy beleakadtam a második lemezükbe, a Taking Over-be és onnantól egyértelmű nagy kedvencek lettek, már tudatosan kerestem a kiadványaikat. Ez a rajongás az évtizedek(!) alatt is kitartott, nem készítettek szerintem soha még csak közepes lemezt sem. A zenekar együtt változott velem, vagy én velük. Ezek után nagy lelkesedéssel vártam az újabb koncertlemezt, a Live in Overhausen-t.

Nem is néztem a címlistát, csak belevetettem magam. Így persze pár nóta után ért egy kis meglepetés. Ennyi kellett, hogy leessen, hogy ez egy tematikus koncertanyag lesz. Ezek után átnéztem a dalcímeket és csodálkoztam. A Horrorscope és a Feel the Fire lemezek vannak egy az egyben előadva, plusz a védjegynek számító záró Fuck you (feldolgozás). A helyzet apropóját pedig az adja(adta), hogy mikor a felvétel készült, 2016-ban volt 25 éves a Horrorscope és majdnem 30 a Feel the Fire. Ennyi lemez és év után szinte bármikor találhatnak ünnepelni valót. Ez pici csalódás volt, a koncertlemezeket hangulatos válogatásoknak tekintem, elég furcsa egy az egyben végighallgatni az albumokat ebben a formában, bár élőben tuti élveztem volna.

Semmi baj, hiszen megteheti az Overkill, nem írtak még gyenge dalokat és így hallhattam olyan tételeket is, amik eddig nem fértek bele az élő showba.
A koncertlemezekben számomra az az izgalmas, ha a dalokat picit másként adják elő, mint a sorlemezen megszoktam, illetve kellő mértékben hallható a közönség, és persze nincs túlcsiszolva a felvétel. Ezen kritériumoknak nem igazán felelnek meg, nincs sok varia a dalokban, inkább apróságokban térnek el az eredeti verziótól. A felvétel pengén szól, de ezt már a csillogó borító előrevetíti. A közönség viszont megkapja a háttérvokál szerepét. Minden pengén szól, a lendület még ma is megvan a csapatban.
A Horrorscope Bobby Gustavson kilépése után készült, egy vérbeli thrash mestermű. Mai füllel persze másként ítéli meg az ember, de akkoriban, főleg 1991-ben ez tökös lépés volt. A Feel the Fire pedig a bemutatkozó nagylemezük. Itt teremtődött meg az Overkill esszenciája, ami máig elkíséri őket. Ez utóbbi lemez talán még izgalmasabb, mint a Horrorscope. De persze ez egyéni ízlés kérdése.

Nagy meglepetés lehetett a koncert, kár, hogy mifelénk nem hozták el a showt. Így lemezen hallgatva más. Vegyes dalokból álló koncertlemezük már van, most már tematikus is. Mindehhez jár képi anyag, ehhez nem volt szerencsém, csak a kiadó által közzétett ízelítőt láttam. Az biztos, minőségre ott sem lehet panasz. Ennyi év után még mindig van lendület az Overkillben. Bizonyítja ezt a lemezek sokasága és minősége, mint ez a mostani koncertanyag is.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Coma
2. Infectious
3. Blood Money
4. Thanx For Nothin’
5. Bare Bones
6. Horrorscope
7. New Machine
8. Frankenstein
9. Live Young Die Free
10. Nice Day…For A Funeral
11. Soulitude
12. Raise The Dead
13. Rotten To The Core
14. There’s No Tomorrow
15. Second Son
16. Hammerhead
17. Feel The Fire
18. Blood And Iron
19. Kill At Command
20. Overkill
21. Fuck You

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

OVERKILL – Scorched

Saint-Savin

Az Overkill, a Destruction és a Flotsam and Jetsam is játszik a 2019-es Killfesten

KMZ

OVERKILL – The Grinding Wheel

Saint-Savin

Új kislemez és videó az Overkilltől – novemberben a Crowbarral érkeznek a Dürer Kertbe!

KMZ

Overkill, Crowbar – Közös koncert a novemberi Killfesten

KMZ

Az Overkill októberben kiadja a »Historikill: 1995 – 2007« nevet viselő box setjét!

KMZ

Overkill – Megtekinthető a „Bitter Pill” zenevideó!

KMZ

Hot News: Overkill – release official ‘Armorist’ music video!

KMZ

Hot News: Overkill – announce European headliner tour for »White Devil Armory«

KMZ

Hot News: Overkill – announce headlining tour for 2014!

KMZ

Hot News: Overkill – start tracking new album today!

KMZ

Hot News: Overkill – To Release Limited “The Electric Age” Tour Edition!

KMZ

Hot News: Overkill – To Tour Scandinavia!

KMZ

Hot News: Overkill – Play Exclusive Gig at Olympic Games 2012!

KMZ

Hot News: Overkill – Killfest 2012 European Dates Announced!

KMZ

OVERKILL – The Electric Age

Azagtoth

Hot News: Overkill – Release Lyric Video For Brand New Song!

KMZ

Hot News: Overkill – European Killfest 2012 Dates!

KMZ

Hot News: Overkill – Release New Song + New Music Video Stills Available!

KMZ

Hot News – Overkill: Studio Video Online!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek