Lemezismertetők

OVERLOAD – Zsarnok / Under The Heel

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.overloadmetal.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Heavy / Power metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A miskolci Overload zenekar bemutatkozó lemeze február elején jelent meg. A 18 dalt tartalmazó korongon egyaránt megtaláljuk a dalokat magyarul és angolul is, szikár metal muzsikájukban a heavy metal mellett a power és a thrash metal jegyei is megtalálhatóak. Az ének rekedtes és dallamos, kissé a Sentenced énekesére hajaz. A dalszerkezetek nagy része heavy metalos, de a szólók power metalosak.
Hangzásilag vannak kivetnivalók. Nyilván nem úgy dörren meg a lemez, mint egy külföldi nagy bandánál, de ettől függetlenül élvezhető. A szólók, virgázások jó színező elemként vannak jelen egy-egy dalban. Bár nem fulladnak unalomba a számok, többször meg kell hallgatni az albumot, mert rögtön nem biztos, hogy megfogja a hallgatót. Zárásként az akusztikus “Még mindig” egy szívmelengető dal, amitől egy kicsit ellágyulhatunk a zordabb dallamok után.

A srácok nagyon lelkesen adják elő a dalokat és szerintem ennek meglesz az eredménye a későbbi lemezeken és a koncerteken is. Jó ötletnek találom, hogy angolul is szerepelnek a dalok, mert talán így több esély van a népszerűsítésre, még akkor is, ha a csapat csak a hazai közönségre orientál.
Hosszú még az út, de biztató ez a lemez. Szerintem érdemes próbálkozni vele és támogassuk a hazai metalt, hogy itthon is születhessenek szenzációk.

————————

ENGLISH VERSION:

The debut album of Overload came out in early February. On the 18 track album you can find songs in hungarian and english too. Their raw metal contains the elements of heavy, power and thrash metal. The singer’s voice is gruff but melodic, really reminds me to the vocalist of Sentenced. The song structures are rooted in heavy metal, but the solos are very power metal like.
I’m not satisfied with the overall sound of the album. Obviously the band don’t have the same financial ability what foreign bands have, but you could enjoy the album nevertheless. The solos are mostly for coloring only, it seems that they don’t have any purpose. Although the songs aren’t boring you have tol isten to the album several times to really catch it. The closing “még mindig” is a heartwarming song, you can ease up a little bit after the heavy tunes.

The boys are very enthusiastic, i hope that it will fruit into some really good albums and gigs. I thonk it’s a good idea to feature song sin english and hungarian as well, because in this way there’s better chance to spread the word about the band, even though the band focuses mainly ont he hungarian audience.
It’s a long way to go, but this album shows a very promising band. I think you should give them a try and let’s support hungarian metal!

Tracklist:

1. Állítsd meg!
2. Zsarnok
3. Gyilkosok gyilkosa
4. Magányos hős
5. Ne várj!
6. Kemény kövek
7. XX. századunk
8. Hideg eső
9. Még mindig
10. Dream
11. War memorial
12. Forget or forgive
13. Frozen rime
14. Our mother
15. Remember me!
16. Under the heel
17. When winter’s gone
18. Vedge of extinction

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

OverloaD – “rising” klip bemutató

KMZ

Az OverloaD zenekar útitársakat keres nyári Európa turnéjára

KMZ

Overload – Suburbia EP, megjelent, francia Turné!

KMZ

Overload Interjú

KMZ

Pagan Megalith, Letargia, Nebulosus Fatum, Overload, 187 – Koncertbeszámoló

Adorior

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek