Lemezismertetők

PAGANLAND – From Carpathian Land

Kiadó: Svarga Music

Weboldal: facebook.com/Paganland.UA

Kiadás éve: 2016

Stílus: Pagan Black Metal

Brief Sum: „Paganland” is a real underground band which doesn’t differ greatly from the similar groups of the style, but „From Carpathian Land” is still a record I gladly listen to. It’s good material that I can suggest for the fans of the genre.

 

Mintha már hallottam volna az ukrán „Paganland”-ről. Mivel nem voltam benne biztos ezért utánajártam a dolgoknak és való igaz a 2013-as „Wind of Freedom” albumukhoz volt szerencsém és egész kellemes emlékeket őrzök róla. A zenekar egyébként a „pagan black metal” szcénába utazik, s mondanom sem kell, hogy az ukrán színtér nagyon erős ebben a vonalban. Így nagy elvárással tettem be az immár harmadik alkotásukat a „From Carpathain Land”-ot.

Már a borító megér egy plusz pontot annyira tetszik, de azért gondoltam csínján bánjunk a dolgokkal. Viszont a kellemes felvezető után az „At the Heart of Carpathians” aztán telibe talált. Tipikus zenét játszanak egyébként a srácok a dallamosabb hol pedig „blackesen” gyors témákból építkeznek a dalok, és persze a szintetizátor adja a fő motívumokat. Ezekből az összetevőkből igazán újat persze már nem lehet elővarázsolni, így a jó dalok és a hangulat tekinthető az igazi kiindulási pontnak. Ebben viszont nem hibázik a zenekar! A hangulat adott és a korong hangzása is közel áll a szívemhez, és a dalok is jók. Főleg a „Black Mountain” című tétel mutatja meg igazán a zenekarban rejlő potenciált. Itt a riffek is jó témákat hoznak, és hangulat is kellően emelkedett, a dallamok is fülbemászóak. Remek darab. A „Belted by Spirit” is a jó dalok számát gazdagítja. Sok témaváltással, remek dallamokkal. A többi tételben is találhatunk jól elkapott pillanatokat főleg a címadó dal szintetizátoros felvezetése sikerült nagyon hangulatosra. Szerencsére a népi hangszereket nem erőltetik, jelentéktelen mennyiségben jelennek meg a lemezen. Viszont az introt és outrot levonva egy alig fél órás lemezt kapunk, ami azért kevés. Én még több akusztikus gitárt is csempésznék a dalokba azzal nagyot lehetne dobni az összképen.

A „Paganland” egy igazi underground zenekar ami nem sokban tér el a stílus hasonló zenekaraitól, de a „From Carpathian Land”-ot így is szívesen fogom hallgatni. Jó anyag és a stílus hívei bátran próbálkozzanak vele.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Stozhary [Стожари] (Intro)
2. At the Heart of Carpathians [У серці Карпат]
3. Black Mountain [Чорногора]
4. Belted by Spirit [Підперезаний духом]
5. The Gloom [Морок]
6. From Carpathian Land [З Карпатського краю]
7. Chuhayster [Чугайстер] (Outro)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Paganland – Az új album áprilisban érkezik

KMZ

Hot News: Paganland debut album out now, premiere new track on PureGrainAudio.com

KMZ

Hot News: Paganland premiere new track on „Decibel” magazine’s website

KMZ

Hot News: Paganland set release date for debut album on Svarga Music

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek