Lemezismertetők

PAIN PRINCIPLE – Waiting For The Flies

Kiadó: 

Weboldal: www.painprinciple.org

Kiadás éve: 2006

Stílus: Metalcore

 

 

 

A floridai Pain Principle-ről még soha életemben nem halottam. Viszont, ha ismereteim nem csalnak, régebben power metal-ban utaztak, “mostanában” pedig a metalcore irányába kacsingatnak, hogy ez mennyire üzleti megfontolás vagy simán csak zenei “fejlődésről” beszélhetünk, azt nem tudom. A lényeg, hogy ennek a 2006-ban megjelent “Waiting for the Flies” műnek Eric Rutan volt a producere, ami azért nem elhanyagolható szempont. Ebbe a metalcore stílusjegybe sok mindent bele lehet pakolni, de a Pain Principleről az mindenképp elmondható, hogy nem a puhányabb fajtából való, de a modernebb jelleg ott bujkál a dalokban, de itt a tiszta ének nem jellemző, sőt nagyon mély hörgéseket is elenged Kevin “Bull” Bullock. A teljesen felesleges intró utáni “Body Farm”-ban aztán minden poént ellőnek, ami a következő negyven percben vár ránk. Hol dallamosabb, hol szigorúbb gitártémák. Semmitmondó gyenge dalszerkezet, pattogós thrash-es ritmusok. Persze hallgatható, de minek?!

A második dalban (Martyr System) aztán kicsit bekeményítenek, gyorsítanak a tempón, még enyhe groove-os riff is került a szórásba. Vannak jól elkapott zúzós részek a korongon, jó megoldások, de ez mind olyan szintű, amit már egy 15 éve létező bandától elvár az ember. Azért azt sem felejtették el, hogy death metalos témák is kellenének a dalokba, amit persze kapunk is dögivel pl. a “And Now A Word From The Living”-ben. Még azt mondom, hogy ez az egyik legkiemelkedőbb dal, de említhetném a legváltozatosabb “All But The Dying”-ot is. További vesézgetésre nem érdemes ez a korong. Elég sok témából épülnek fel a nóták, melyek sokszori meghallgatásra sem igazán rögzülnek.

Nem azt mondom, hogy egy semmit érő lemez ez, mert inkább egy ilyet rakok fel, mint mondjuk bármelyik másik, sokkal nevesebb zenekar éppen aktuális riffhalmazát. Aki csak egy szimpla jó zúzásra vágyik, és ennél többet nem akar egy korongtól, és kíváncsi egy másodvonalas bandára, az próbálkozhat a Pain Principle-vel.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Death Of Jonny Beans
2. Body Farm
3. Martyr System
4. What’s Left Of It (The Feast Of Rats)
5. And Now A Word From The Living
6. Behind The Broken
7. All But The Dying
8. In Dim Light
9. What The Dead Whisper
10. Waiting For The Flies

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek