Lemezismertetők

PATRIA – Nihil Est Monastica

Kiadó: Drakkar Prod.

Weboldal: www.patriablackmetal.tk

Kiadás éve: 2013

Stílus: Black Metal

Brief Sum: At last, a totally vitiated band from the South American region; Patria’s new full length, Nihil Est Monastica, will show you the best version of new wave and old school Black Metal’s crossbreed. Enjoy the pure destruction coming from Rio Grande Do Sul!

 

Végre egy olyan Dél-amerikai banda, amire azt tudom mondani, jogosan viseli a Black Metal stílus védjegyét. Eddig sajnos nem ismertem a Patria-t, azonban kellemesen magával húzó hangzást és érzésvilágot találtak el a Nihil Est Monastica full albumon. Sokadszorra hallgattam meg, mire nekikezdtem ennek a kritikának, remélem, Ti is sokszor meg fogjátok hallgatni ennek hatására!
Adott egy 2008-as megalakulás, Dél-Amerika délkeleti csücskében. Két fő alkotja a formációt: Triumphsword énekes úr, illetve a hangszerekért felelős Mantus. Hetedik kiadványként jelent meg idén a negyedik nagylemez, ami háromnegyed órányi agresszív darálás. Hangzásban kissé hasonló az újhullámos Watain-hez, illetve a régebbi Endstille-hez, bár kissé butább a megoldás, mint a nevezett formációknál.
Egy kellemes intro után rögtön a dühtől és gyűlölettől csöpögő Conquering Death’s Palace fogad minket, aminek a lelkesedése és dinamizmusa nem csillapodik egészen a legutolsó számig sem. Sok helyen a hagyományos blast-beat tempó is befigyel, és természetesen a gonosz, elvetemült gitártémákból sem lesz hiány. Ami nagy kedvencem volt, az a Nyctophilia végén előtűnő Bram Stoker’s Dracula filmzenéjéből kiszedett parányi részlet, és ha nem csal emlékezetem, a Vampire Hunters névvel fémjelzett dalból van kicsempészve. Nekem kifejezetten szimpatikusak lettek ettől a pici momentumtól!
A felvétel, mint mondottam volt, lehetne picivel tisztább is, de nem kell aggódnunk, a tombolás garantált, igazi Old School Black Metal az, amit kapunk, ha rááldozzuk az időt és energiát a Nihil Est Monastica-ra. Kissé furcsa nekem, keveredik számomra az újhullám és a régi, nagyon alattomos Black Metal életérzés, szóval minden tisztelet a Patria-é! Ezt a régmúlt időkből felbüfögött dühös bosszút mindenkinek ajánlom, aki szereti a műfajt, nem fog csalódni benne szerintem. Hatalmas darálásokat, mint ami pl. egy 1349-ben vagy egy Behemoth-ban van, ne várjatok, teljesen középtempós, ennek ellenére velejéig romlott az egész zene. Szóval hajrá, megéri!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Nihil Est Monastica
2. Conquering Death’s Palace
3. Dark Cosmic Legend
4. Nyctophilia
5. Ravens Almighty
6. Altar
7. Sacro Vale dos Encantos
8. Ascendent of Darkness
9. Evoking the Ancient Spirits
10. Storm Before Eternity
11. Till Death
12. The Silence of the Thrones
13. Black Vomit [Sarcófago] (Bonus)

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Patria Interjú

Melciah

Hot News: Patria Release New Track From ‘Nihil Est Monastica’

KMZ

Hot News: Patria Unleash New Album Teaser ‘Nihil Est Monastica’

KMZ

PATRIA – Liturgia Haeresis

Ae

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek