Lemezismertetők

PERZONAL WAR – Bloodline

Kiadó: AFM Records

Weboldal: www.perzonalwar.de

Kiadás éve: 2008

Stílus: Power / Thrash

 

 

 

A Perzonal War mint a német Metallica neve él(t) bennem. Pályájukat nem követtem figyelemmel, de annak idején első két lemezükbe volt alkalmam belefülelni. Ha jól számolom, ez már a hatodik nagylemezük, mely a „Bloodline” címet kapta. Ezt a korongot hallgatva azonban elmondható, hogy sikerült levetkőzni ezt a címkét (igaz Matthias Zimmer hangja itt-ott még mindig James Hetfield-et idézi), sőt még a modernebb zenei megoldások is felütik a fejüket, és érződik, hogy a saját útjukat akarják járni. Ez rögtön be is bizonyosodik a nyitó „Evolution”-ban.

Az alapot természetesen a thrash riffek alkotják, de a refrént már a modernebb, dallamosabb beütés jellemzi. Nem rossz nóta, de nem is különleges. Száguldunk tovább, két lábgépes támadással indul az „Utopia (featuring Victor Smolski)”. Lendületes, jó kis dal, a dallamos témák mellé jó kis röfögős riffek jönnek, és a szóló se semmi. Aztán végre egy végéig keménykötésű nóta, az „All Sides Black” rombolja a hallójáratokat, igaz, a szólón kívül különösebb izgalom nélkül. Számomra az egyik legütősebb dal a visszafogottabb tempójú, hatalmas refrénű „This Dead Meaning”.

Thrash bomba érkezik, a „Two Borders” Schmier (DESTRUCTION) és Wiley Arnett (SACRED REICH) vendégszereplésével. Igazi kapkodós téma, némi dallammal, majd négy percben nulla extrával. Innentől egy kicsit visszaesik az amúgy sem túl magas lemez színvonala. Még a Manni Schmidt (GRAVE DIGGER) vendégeskedésével készült „Shred” sem lett igazán ütős. Sajnos ugyanazon recept alapján még íródott 2-3 nóta is, mely a tipikusan a „tegyünk a thrash alapú szikár riffekre semmitmondó dallamos éneket ” kategória. Igaz, a nyugis, lírai, lemezt záró „The Same Blood” egész kellemesnek hat.

Igazából nem mondom, hogy rossz korong a „Bloodline”, de a mai világban egy zenekarnak jóval izgalmasabb koronggal kell előrukkolnia ahhoz, hogy valami nagyot dobbantson. Persze úgy látszik, hogy a német legénység megelégszik ezzel a másodvonalbeli produkcióval. Sajnos a pontszámom is ráerősít erre.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Evolution
2. Utopia
3. All Sides Black
4. This Dead Meaning
5. Two Borders
6. Shred
7. Infected Choice
8. Dying Face
9. New Confidence
10. More Than A Day
11. The Same Blood

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Perzonal War – „Salvation“ – Live Studio Session

KMZ

Perzonal War – Speed Of Time (Lyric Video)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek