Lemezismertetők

PESTILENCE – Levels of Perception

Pestilence Cover240502

Április 26-án a lengyel Agonia Records megjelentetett egy Pestilence „Best of” albumot, melyen a korábbi lemezekről már jól ismert (közöttük klasszikusként is számontartott) dalokat újra feljátszotta Patrizio/Patrick Mameli Pestilence-főnök vezérletével a holland Death metal kvartett.

Lássuk előbb a lemezt feljátszó felállást:

Patrizio/Patrick Mameli – gitár/vokál, Michiel van der Plicht -dobok, Rutger van Noordenburg – gitár és végül, de nem utolsósorban Joost van der Graaf – basszusgitár.

Előrebocsátom, hogy 1990 óta vagyok Pestilence-fan és 1992 májusában abban a megtiszteltetetésben részesültem, hogy Marco Foddis akkori dobos válaszolt a levelemre és elküldte az aláírásaikat (a mára már Death metal mérföldkőnek számító „Testimony of the Ancients” albumon játszó gárdáról van szó).

A „Spheres”-t anno elsőre éles váltásként éltem meg, sokáig nem igazán tudtam mit kezdeni vele, de manapság, mivel jócskán megöregedtem, már más szemmel nézek bizonyos korábban nem igazán kedvelt cuccokra…

Nem fogok kertelni, vannak bizonyos albumok, amelyeket nagyon, illetve kevésbé kedvelek a Pestilence újbóli visszatérése óta, így kíváncsi voltam, milyen lesz ez a Best of válogatás, mivel a legutóbbi Pestis-alkotás, az „Exitivm” nagyon bejött nekem.

Nos, lehet sokan utálni fognak, de szerény véleményem szerint Patrick/Patrizio igenis manapság is tudja, mitől „döglik a légy”, mert pazar munkát végeztek:

12 kegyetlen darabból álló, pestistől átitatott, újra feldolgozott holland halálmetál „nótacsokrot” kapunk az arcunkba, kellően „koszos”, gonosz hangzással (a keverést, és a masteringet maga Mameli végezte el) s mindent meggondolva és megfontolva, engem nagyon is meggyőztek! A borító Peter Suchy cseh zenész munkája, mely szerintem tökéletesen passzol ehhez a kiadványhoz. Nem szoktam pontozni Best of nagylemezeket, viszont mindazonáltal leírom, hogy bizony maximálisra értékelném a holland pestisdoktorok „Levels of Perception”-jét!

Kiadó: Agonia Records
Kiadás éve: 2024
Stílus: Death / Thrash
Webfacebook.com/Pestilenceofficial

Tracklist:

 1. Horror Detox (Re-recording)
 2. Mvlti Dimensional (Re-recording)
 3. Mobvs Propagationem (Re-recording)
 4. Sinister (Re-recording)
 5. Dehydrated (Re-recording)
 6. Dominatvi Svbmissa (Re-recording)
 7. Land of Tears (Re-recording)
 8. Necromorph (Re-recording)
 9. Deificvs (Re-recording)
 10. Twisted Truth (Re-recording)
 11. Sempiternvs (Re-recording)
 12. Ovt of the Body (Re-recording)

Kapcsolódó cikkek

PESTILENCE – Exitivm

Gyrsee

Pestilence – különleges régisulis programmal jön Budapestre a a holland death metal brigád

KMZ

Hot News: Pestilence Album Confirmed for November Release

KMZ

Hot News: Pestilence Signs To Candlelight Records

KMZ

PESTILENCE – Doctrine

Dr. Feelgood

Pestilence Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek