Lemezismertetők

PIGS MIGHT FLY – Pig City Life

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.pigsmightfly.hu

Kiadás éve: 2009

Stílus: Crossover

 

(scroll down for English Version)

 

 

A 2006-ban alakult veszprémi brigádról már hallhattunk korábban Fevarin és Melaphobia című kislemezeik kapcsán. 2007-ben pedig már a Subscribe és a Superbutt társaságában koncerteztek, ezáltal kisebbfajta hírnévre téve szert. A most megjelent Pig City Life lemez 11 dalt tartalmaz, ami leginkább a crossover stílusban fogant.

Attól függetlenül, amiket felsoroltam, nekem mégis újnak számít a banda, ezért kíváncsian vártam, mit is kapok a malacoktól. A Last Act egy elég meggyőző kezdés, igazából olyan, mintha Deftones és Tool keveredne. Pakolják egymásra az energiabombákat és pulzálják a hallgatót. Végtelen sikítások, vagy rappelős üvöltés. Viszont valami rögtön szembetűnt, hogy a lemez hangzása nagyon jó és egy ilyen zenénél nem is árt, ha ütős a megszólalás.
Az Inverse Mermaid kezdése lágyabb szinte a RHCP-t juttatja eszembe, ahol a tiszta éneket élvezhetjük, de aztán elszabadulnak a mocskos, elszállós részek. Sok a váltás, és ez az egész albumra igaz. Bizonyára már sok hasonló megoldást hallhattunk, mert külföldön rengeteg ilyen zenekar volt és van, aki hasonló zenét nyomatott ebben a stílusban. Viszont a hazai mezőnyben egy kiemelkedő lemezről beszélhetünk.
Rengeteg koncertje lesz mostanság a srácoknak és nagy valószínűséggel ez sokat fog segíteni a dalok népszerűsítésében.
Ötletes borító, angol szöveg és reményteljes dalok. Meglátjuk mire lesz ez elég itthon és külföldön.

———————–

ENGLISH VERSION:

We could already heard about this Veszprém-based band earlier concerning their Fevarin and Melaphobia EPs. In 2007, they played gigs with Subsribe and Superbutt, making a nem with it. This album Pig City Life contains 11 tracks in the vein of crossover.

In spite of what’s been said to me they are a new band so I was really curious what I’m going to get from the pigs. Last Act is a convincing opening, like a mixture of Deftones and Tool. Energy bombs put on each other and they’re pulsing the listener. Endless screams or rap-like screech. And what is also great that the sound is truly good which is needed for such kind of music anyway.
The opening of Inverse Mermaid is softer, almost like RHCP with clean vocals but after that dirty, trippy parts are unleashed. There are a lot of changes and this is also true for the whole album. Of course we could already heard similar ideas previously since there are quite many foreign bands in this genre but in the domestic scene it can be regarded as an outstanding record.
They’ll play a lot of gigs soon so it most probably will make these songs more popular.
Creative cover artwork, lyrics in English and hopeful songs. We’ll see what it worths in Hungary and abroad.

Tracklist:

1. Intro
2. Last Act
3. Inverse Mermaid
4. My Zoo
5. Offroad 7.5
6. Pigheaded Ass
7. Left Handed Polar Bear
8. Princess
9. Fevarin
10. Coffee, Coke and Crack
11. Rose Plank

Pontszám: 6.5

Kapcsolódó cikkek

Pigs Might Fly Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek