Lemezismertetők

PILGRIM – Misery Wizard

Kiadó: Metal Blade Records

Weboldal: myspace.com/spacepilgrims

Kiadás éve: 2012

Stílus: Doom metal

Brief Sum: Strongly recommended for the Doom fans. I hope we can hear a lot more from the band in the future for they created a quality album.

 

Olybá’ tűnik, hogy a metal színtér talán legundergroundabb irányzata a doom metal új erőre kapott az utóbbi években. Számos kiváló doom kiadványhoz volt szerencsém az eltelt 1-2 esztendőben, amelyek a stílus feltámadását, megerősödését támasztották alá.

A tavalyelőtt alakult Pilgrim egy új doom formáció. Tavalyi demójuk és az Ice Dragon-nal közös split anyaguk után rukkoltak ki idén bemutatkozó korongjukkal. Esetük jó példa ara, hogy a kritikus nem tudja gondolatait bő lére ereszteni, mert a muzsika önmagáért beszél. The Wizard énekes/gitáros ólomsúllyal elővezetett lassú, mázsás riffjei, szólói, fájdalommal telített hangja, Count Elric The Soothsayer basszusgitáros vastag futamai és Krolg Splinterfist, Slayer Of Men dobos precíz, feszes játéka egyértelműsíti, hogy a korai Black Sabbath, a St. Vitus óriási hatással volt rájuk és ezzel mindent el is árultam. Legyen szó a Misery Wizard-ról, a Masters Of The Sky-ról vagy a Forsaken Man-ről egy az egyben kimerítik a tradicionális doom fogalmát. A csapat zsenijét dicséri, hogy elkerülik azt a veszélyt, hogy a lemez vége felé a hallgató figyelme lankadjon, netán unalomba forduljon az anyag, a kiválóan megírt és előadott témák, dallamok mindvégig ébren tartják a figyelmet.

Doom rajongóknak kizárólag ajánlani tudom ezt a lemezt, remélem hallunk még a zenekarról a jövőben, mert egy minőségi albumot készítettek.

Tracklist:

1. Astaroth
2. Misery Wizard
3. Quest
4. Masters of the Sky
5. Adventurer
6. Forsaken Man


Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek