Lemezismertetők

PRETTY MAIDS – It Comes Alive (Maid In Switzerland)

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: www.prettymaids.dk

Kiadás éve: 2012

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: These Danish melodic hard rock heroes celebrate heir 30th anniversary with the release of this 2 CD / DVD package. Nearly two hours of music, covering most of Pretty Maids’ studio albums – actually, a “best of” compilation that also captures the band’s live energy.

Ezek a „csinos lányok” valójában nem éppen tinédzser korú fickók, akik ezen a néven az 1980-as évek első fele óta nyomják a jófajta, metalba hajló hard rock muzsikát, habár az eredeti felállásból mára csak Ronnie Atkins énekes és Ken Hammer gitáros maradt.

Hivatalos koncertlemezük és válogatásuk egyaránt jelent meg az idők során, nem is egy, video-anyaguk azonban még nem. Ha pedig egy zenekar létezésének harmincadik évfordulójába lép, azt méltóbb módon aligha lehet megünnepelni (természetesen a soros turnén kívül), mint egy olyan bőséges dupla CD / DVD kombó kiadásával, amilyen az It Comes Alive.

Mivel csak az audio cucc áll rendelkezésemre, a vizuális csemegéről érdemben nem tudok nyilatkozni, bár az előzetes kellően étvágygerjesztőre sikerült. A dupla CD mindenesetre sok kívánnivalót nem hagy maga után, ha csak néhány telhetetlen rajongó nem hiányolja egyik-másik kedvenc számát a programból. Én személy szerint azt tartom a kiadvány legnagyobb erényének (a három évtizednyi termés átfogó összegzése mellett) hogy zeneileg minden oldalról bemutatja a heavy metal és hard rock határvonalán kecsesen – hm, Ken mai testalkatát tekintve ez azért komoly képzavar… – egyensúlyozó „leányzókat”, akik mindig is előszeretettel csiholták a döngölős riffeket, de emellett a könnyedebb, sőt lírai vonalon is magabiztosan, otthonosan mozognak. Még csak az első korong közepén járunk, de máris kaptunk ízelítőt mindből: A Pandemonium és az I.N.V.U. (mindkettő a legutóbbi albumról, a fantasztikus Pandemoniumról) igazi headbanger-ínyencfalatok, a Hell On High Heels jó kis dögös hard rock, az Another Shot Of Your Love pedig finomabb húrokat penget – és akkor hol vagyunk még a régi klasszikus Future World, Back To Back és Red Hot And Heavy nótáktól!

A csapat másik védjegye az ének. Ronnie Atkins jellegzetesen karcos hang gazdája, de frappáns, könnyen énekelhető dallamokra is képes. (Mellesleg ugyanezt a stílust sajátította el és vitte tovább, kissé hisztérikusabban, Hansi Kürsch, a Blind Guardian frontembere.) A buli házigazdájaként persze folyamatosan kommunikál a rajongókkal, énekelteti őket, és ezt is kellő mértékben adja vissza az It Comes Alive.

Túl a monstre koncertanyag apropóját adó kerek évfordulón, az utóbbi korongjain sokadik virágzását élő banda mostani kirobbanó formája miatt is tökéletes volt az időzítés. Már lehet is előkészíteni a helyet a polcon…

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

Disc 1
1. Pandemonium
2. I.N.V.U.
3. Hell On High Heels
4. Wake Up To The Real World
5. Destination Paradise
6. Another Shot Of Your Love
7. Scream
8. Walk Away
9. It Comes At Night
10. Queen Of Dreams
11. Savage Heart
12. Clay

Disc 2
1. Yellow Rain
2. Rock The House
3. Back To Back
4. Rodeo
5. Lovegames
6. Future World
7. Little Drops Of Heaven
8. Please Don’t Leave Me
9. Red Hot And Heavy
10. Lethal Heroes (Bonus Track)


Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Pretty Maids – Karácsony előtt pótolják az elmaradt tavaszi koncertet

KMZ

Pretty Maids és Pink Cream 69 koncert az A38 Hajón

KMZ

Pretty Maids: márciusban lemezbemutató koncert az A38-on

KMZ

PRETTY MAIDS – Motherland

Dehumanizer

Hot News: Pretty Maids – New Single and EPK

KMZ

Hot News: Danish Dynamite Rockers Pretty Maids to release their new album „Motherland” on Frontiers in March!

KMZ

Hot News – Pretty Maids to celebrate their 30th Anniversary with the release of „It Comes Alive” – the band’s first ever audio-visual release!

KMZ

PRETTY MAIDS – Pandemonium

Cosmicantagonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek