Lemezismertetők

PROSECTURA – Sándor, József, Melegek

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.prosectura.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Punk / Rock

 

 

 

 

A Prosectura teljesen új, már a 10. sorlemeze jelent meg „Sándor, József, melegek” címmel. A zenekar folyamatosan évek óta hozza a minőségi, úgymond szórakoztató punk rock zenét. Kevés zenekar van, aki ennyire kitartó és így majdnem 20 év elteltével is új lendülettel minőségi zenét készít. Meg kell mondanom, hogy ez a punkos stílus nem a legkedveltebb műfajom, de a Prosectura zenéjét mindig szívesen hallgatom. Egyszerűen olyan lazán és kiválóan előadott dalokkal találkozhatunk, hogy biztosan sok egyéb műfajt kedvelő hallgatót is meggyőz. Az albumot az „ágyban felül és alul” dal úgymond keretbe foglalja, ami talán az egyik legjobb szám a lemezen. Teljesen felpörög tőle az ember és könnyen a zene szerelmesévé válhat. Nagyon jó ez kezdésnek, persze a folytatásban sem hagy sokkal alább a színvonal. Megtalálható egyértelműen a zenekarra régóta jellemző stílus, de valami újat is tudtak hozni. Frissek és izmosak a számok.

Elég sok helyen a szöveg a fiatalok életére jellemző hülyeségeiket cikizi ki. Ilyen, pl. az iwiwes vagy a szigetes sztori. Ha már itt tartunk a „Kimegyek a szigetre!” egy abszolút telitalálat. A szöveg magáért beszél és szerintem ennek valós alapja is, van.:) A zene meg kicsit slágeresre sikeredett és nagyon felemelő érzést kiváltó muzsika. Az album végén újra felrázza a hallgatót az „Ágyban alul”, így biztos, hogy nem fogja a hallgató elfelejteni ezt a nagyszerű számot és szinte tuti, hogy újra kezdi hallgatni ezt a tényleg jó Prosectura lemezt.

Tracklist:

1. Ágyban felül
2. Együtt…
3. Soha többé!!!
4. Felperzselt szív
5. Antiglobális anarchia
6. Ha, és három pont
7. De addig…
8. Iszok! (Szia vili)!)
9. Szia – Mia!
10. Kimegyek a szigetre!
11. Barkóba
12. 36
13. Szabadság tér
14. Ágyban alul

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Prosectura interjú

KMZ

33 éves a Prosectura! Lassúzzunk együtt az Adzseszkóra… Kötelező legeslegnagyobb koncert október 29-én a Barba Negra Red Stage-ben

KMZ

Prosectura – Teltházas koncerttel ünneplik Budapesten a 30. születésnapot

KMZ

Prosectura – novembertől digitálisan is elérhető a teljes katalógus

KMZ

Prosectura – Földi nyalandók – új dal, új album, új DVD és kiadványcunami

KMZ

HétköznaPI CSAlódások, Prosectura, Hatóságilag Tilos, Timebomb – Koncertbeszámoló

Melciah

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek