Lemezismertetők

PROSTITUTE DISFIGUREMENT – Deeds Of Derangement (Reissue)

Kiadó: Displeased Records

Weboldal: www.prostitutedisfigurement.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Brutal Death metal

 

 

 

 

A Prostitute Disfigurement manapság már egyáltalán nem kis név, de már 2003-ban is – többek között ennek az albumnak köszönhetően – elég nagy rajongótábornak örvendhettek. Kissé szkeptikus voltam, amikor először meghallottam, félve attól a sablontól, amit az idei Prostitute Disfigurement album kritikájában említettem, de ismét egy kellemes csalódás ért a lemezzel kapcsolatban. Amíg nem mondható teljesen, hogy totálisan egyedi, saját hozzáállású brutal death metal-ról lenne szó, mégis beleteszik a magukét az anyagba. Lássuk, hogyan is működik ez pontosan!

Aki hallott már valaha PD lemezt, az tudja, hogy miről van szó. Hétköznapi, brutal holland death metal, ámbár megfűszerezve egy picikét egy olyan légkörrel, atmoszférával, ami mégis kiáll magáért, amikor Hollandia top zenekarairól van szó. Nem könnyű abban az országban kitűnni, ahol már a ’90-es évek eleje óta szigorú hagyománya van az extrém zenének (ami miatt sárga vagyok az irigységtől, hisz itthon úgy kell szinte a föld alól feltúrni egy ilyen zenekart, nem hogy versengésről lenne szó), de a PD mégis azok közé tartozik, akiknek sikerült az évek folyamán nem egyszer kitűnő anyagot alkotni. Habár későbbi albumokon ez jobban megjelenik, most maradjunk a Deeds of Derangement-nél.

Egy – mint már említett – ízig-vérig holland brutal death metal lemez ez itt, 11 számmal, kicsivel több, mint fél órában, amit teljesen kielégítőnek számít nálam. Blastbeat-ek tömkelege, Pyaemia-s/Suffocation-ös precizitás, old school death metal dallamok (igen, dallamok!), és mellé egy olyan szinten gyomorforgató, hányingerkeltő énekhang, hogy magam is majdnem rosszul lettem, hehe! A teljesen thrash-es solok külön pluszpontot jelentenek nálam, hisz sajnos – főleg manapság – sok zenekar hanyagolja a lead gitár sokoldalúságát, és egyszerűen tesznek rá a solokra. Ez egyébként gyakran pont holland zenekarokra érvényes, és ez nagyban hozzájárul a PD egyediségéhez.

Negatívum talán annyi, hogy időnként messze túl Sinister-es a témázás, de általában az ilyen részek nem tartanak TÚL sokáig, és hamar visszakerül a hagyományos PD kerékvágásba a szám. Mindezek mellett az albumborító se vett le nagyon a lábamról, de igazából én nem vagyok az a típus, aki ezen nagyon kiakadjon.

Aki szereti a minőségi brutál death metal-t, vagy csak kíváncsi arra, hogy mi mást tud Hollandia felmutatni a Sinister-en, a Pyaemia-n, az Arsebreed-en és a Disavowed-on kívül, az mindenképp vegye a fáradtságot, és szerezze be ezt a lemezt! Megéri!

Tracklist:

1. Insides to Expose
2. Swollen
3. Deformed Slut
4. Postmortal Devirginized
5. Deeds of Derangement
6. She’s Not Coming Home Tonight
7. Repulsive to Kill
8. G-B Massacre
9. Cum Covered Stabwounds
10. Screaming in Agony
11. Skinned and Sodomized

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Prostitute Disfigurement – From Crotch To Crown Streaming From Beginning To End Courtesy Of Decibel Magazine

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement Premieres New Lyric Video At MetalSucks

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement – New Lyric Video From Dutch Death Metal Deviants Contaminating Eyeholes At Metal Injection

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement – Dutch Death Metal Miscreants To Release New Full-Length

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement Joins Willowtip Records

KMZ

PROSTITUTE DISFIGUREMENT – Descendants Of Depravity

Arsonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek