Lemezismertetők

PROSTITUTE DISFIGUREMENT – Descendants Of Depravity

Kiadó: Neurotic Records / Willowtip

Weboldal: www.prostitutedisfigurement.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Brutal Death metal

 

 

 

 

Újabb holland death metal mesterműről számolhatok be a kedves olvasóknak, mégpedig nem akárki újdonsült mini hobbi-zenekar albumáról, hanem egy mára már elég nagy rajongótábornak örvendő zenekarnak, a PROSTITUTE DISFIGUREMENT új anyagáról. A Neurotic Records csapatának egyik ékes gyöngyszemeként elég nagy elvárások közepette jelent meg májusban, ámbár mindannyian tudjuk, hogy ez a kiadó nem foglalkozik holmi numetalcore baromságokkal, hanem olyan zenekarokat soroltat fel, mint a DISAVOWED, az ARSEBREED, a PSYCROPTIC, a SPAWN OF POSSESSION, és még lehetne sorolni. Úgy gondolom, a PROSTITUTE DISFIGUREMENT-nek ezúttal sem sikerült magát kiközösíttetni ebből a csapatból, mivel ez egy olyan lemez, amire igazán büszke lehet a kiadójuk. Na de lássuk, miért is gondolom így.

Aki eddig is ismerte a zenekart, az tudja, hogy nagyjából mire lehet számítani ettől a bandától. Alapvetően egy kompromisszummentes, könyörtelen, brutális death metal vihart kapunk, rögtön az első számtól. Nincs kecmec, nincs poénkodás, csak technikás, erőteljes extrém zene, ami figyelemmel tartja a hallgatót az első perctől az utolsóig. Igazából ez részben az, ami olyan kiemelkedő ebben a lemezben, mivel manapság már túl sok az olyan magát „death metal”-nak valló puhány zenekar, akik még az ember figyelmét sem tudják megfogni több mint 2 szám erejéig. Ez részben annak köszönhető, hogy itt elképesztően jól képzett zenészek teszik össze ezt a közel 40 perces anyagot, mind technikai, mind kreatív értelemben. Ez azonnal szembetűnik bárkinek, aki berakja a lemezt, mivel olyan precizitással vannak feljátszva a számok, hogy semmiféle kivetni valót nem hagynak maguk után. Hipergyors, száguldó blast-beatek metronómnál pontosabb kivitelezésben, gyors, reszelős, olykor dallamos riffek és szólók („In Sanity Concealed”), egy tökéletesen passzoló énekhang, és makulátlan hangzás.

A legnagyobb pozitívum, igazság szerint, hogy ezzel az albummal sikerült nekik igazán megteremteni azt a sajátos stílusukat, hangzásvilágukat, ami szükséges a Neurotic-nál való túléléshez. Korábbi albumaik még teljesen beletartoztak abba a sablonba, amit a PYAEMIA-utód zenekarok (pl. ARSEBREED, DISAVOWED) csinálnak már pár éve, ámbár nem lehet azoknak az árnyékukban lebzselni örökké, ugyanazokat a SINISTER-es, de közben matekos, sablon holland-death metal lemezeket kiadva. Mellesleg maximálisan örülök is ennek a lépésnek, mivel a PROSTITUTE DISFIGUREMENT új lemeze leginkább ezzel nyerte meg a tetszésemet.

Erre az albumra bátran adok egy jó 9-est, mivel egy remek brutal death metal lemez, és jó lenne őket hallani ugyanebbe a sajátosabb, ámbár mégis hagyományosan brutális műfajban megint!

Tracklist:

1. Torn In Bloated Form
2. The Sadist King And The Generallissimo Of Pain
3. In Sanity Concealed
4. Killing For Company
5. Storm Of The Fiend
6. Life Depraved
7. Carnal Rapture
8. Fatal Fornication
9. Sworn To Degeneracy

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Prostitute Disfigurement – From Crotch To Crown Streaming From Beginning To End Courtesy Of Decibel Magazine

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement Premieres New Lyric Video At MetalSucks

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement – New Lyric Video From Dutch Death Metal Deviants Contaminating Eyeholes At Metal Injection

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement – Dutch Death Metal Miscreants To Release New Full-Length

KMZ

Hot News: Prostitute Disfigurement Joins Willowtip Records

KMZ

PROSTITUTE DISFIGUREMENT – Deeds Of Derangement (Reissue)

Arsonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek