Lemezismertetők

PURPLE HILL WITCH – Purple Hill Witch

Kiadó: The Church Within Records

Weboldal: facebook.com/PurpleHillWitch

Kiadás éve: 2014

Stílus: Doom

Brief Sum: Should they rise a bit from the underground’s underground and should just a couple thousand people get to know them, then I could predict a long and successful future for them.

 

Black Sabbath? És itt most le is zárhatnám aktuális lemezismertetőmet…

Eddig is tisztában voltam vele, hogy Norvégia fjordokkal, fenyvesekkel gazdagon megáldott vadregényes táján nem csak modernkori vikingek és démoni make-uppal felvértezett „erdőjárók” szolgáltatnak talpalávalót. És jelenesetben nem a tőzegre gondoltam. Szóval, bár a skandináv mitológia prezentálói jelentős többséggel bírnak, azért felbukkan időnként egy-egy kakukktojás.

A Purple Hill Witch három osloi doom-rajongó zenész közös „gyermeke”. A gitárokat sikerült úgy mélyre hangolni, hogy valószínű, még Iommi mester is csókot lehelne Kristian Ingvaldsen énekes/gitáros homlokára. Persze ez még így kevés lenne a dicsőséghez, ha nem lennének stílus hűen megkomponált nóták. Márpedig vannak és repítik is a hallgatót. No, persze nem sárkányok szélvész szárnyalásáról van itt szó, hanem inkább az asztrálsíkról átlebegő ködszerű, delejes árnyak felsejléseiről. A vénánkon tartva ujjunkat, nem sok életjelet fogunk tapasztalni a norvég trió debütáló albumának hallgatása közben, de véleményem szerint, ha az underground undergroundjának szintjéről csak eggyel feljebb emelkednének, és ha csak néhány ezer embernek lenne lehetősége megismerni őket, már akár hosszú és sikeres jövőt jósolhatnék nekik.

A Purple Hill Witch lemez nem az a fajta, amit egymás után, rögtön többször is meghallgat az ember. Ahhoz túl egysíkú, időnként monoton, de hallottunk már ilyet… Szerencsére Iommiék a karrierjük során folyamatosan fejlődtek, egyre izgalmasabbá tették szerzeményeiket, nem váltak az önismétlés áldozatává. Levonva egy – ajánlható – következtetést minden hasonszőrű banda számára: idővel, néhány kiadvánnyal később nem árt frissíteni…

Szóval Black Sabbath?

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Queen of the Hill
2. Astral Booze
3. The Final Procession
4. Karmanjaka
5. The Landing
6. Aldebaranian Voyage (Into the Sun)
7. Purple Hill Witch

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek