Lemezismertetők

PUTERAEON – Cult Cthulhu

Kiadó: Cyclone Empire

Weboldal: myspace.com/puteraeon666

Kiadás éve: 2012

Stílus: Death metal

Brief Sum: I can only recommend this album and the band for the fans of traditional Swedish death metal, I hope there will be more next year.

 

Szeretem a svéd death metalt. Nem a dallamos, göteborgi vonalat, hanem a láncfűrész hangzású (Sunlight termékek) svéd death metalt. Tudjátok. Ős Entombed, Dismember, Unleashed, Carnage, Utumno, Abthoth stb.

Ha manapság ilyen jellegű muzsikák iránt kutat valaki, akkor annak a Puteraeon az első számú megfejtés. A formáció 2008-ban alakult, három demót követően adták ki tavaly bemutatkozó lemezüket, a The Esoteric Order-t, idén pedig itt a folytatás, a Cult Cthulhu. Amíg az első korongon zömében a demókról származó felvételek kerültek fel, addig az új anyagon tizenegy friss Puteraeon szám hallható. Eget rengető változás nem történt a csapat háza táján, az új album az előző által kijelölt irányon halad, azaz tradicionális svéd death metalt kapunk a pénzünkért. Olyan ez, mint a hortobágyi húsos palacsinta, ismerjük, szeretjük, tudjuk mi az, nem lövünk vele mellé. Nem kell itt túlragozni a történteket, a The Great Epidemic Of 1846, a Children Of Dragon, a Flesh Architect vagy a Walking With Shadows a korai Dismember, Unleashed stb. által tökélyre fejlesztett és kivitelezett svéd death metal szellemében íródtak, azaz őrlő riffekkel, kiváló szólókkal, dallamokkal, harmóniákkal (Jonas Lindblood (amúgy ő felel a hörgésért is) és Rune Foss), torzított, mélyen dohogó, basszusfutamokkal (Daniel Vandija) és pontos, feszes dobokkal (Anders Malmström) felvértezett szerzeményekről van nagyba szó. Egyébiránt a Walking With Shadows-ban a „százezer” zenekarból ismert (pl. Ribspreader, Paganizer, Putrevore, Bloodgut, Demiurg stb.) Rogga Johansson is hallatja hangját Jonas Lindblood mellett. Az RZA Mobile Recordings-ban felvett és Andy LaRocque által, a Sonic Train stúdióban kevert és maszterizált Cult Cthulhu hangzása maximálisan kielégíti az igényeket, megfelel a stílus által támasztott követelményeknek.

A tradicionális svéd death metal híveinek kizárólag ajánlani tudom a lemezt és a zenekart, remélem jövőre következik a folytatás.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Great Epidemic of 1846
2. Children of Dagon
3. The Azathoth Cycle
4. Shoggoth
5. Flesh Architect
6. In The Vault
7. Conlaceratus
8. Walking With Shadows
9. Shapeshifter
10. A Bolt From The Grave
11. Liberation

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek