Lemezismertetők

PUTERAEON – Quindecennial Horror EP

Puteraeon Cover240217

A régisulis svéd Death metal horda legutóbb 2020-ban jelentkezett nagylemezzel („The Cthulhian Pulse: Call From The Dead City”), melyről anno írtam is, és ott ismertettem a Puteraeon eddigi munkásságát röviden.

Ezután a svéd halálmetal kvartett 2021 novemberében kiadott egy single-t: a sajnálatosan korán elhunyt Lars-Göran Petrov emlékére dolgozták fel az Entombed „Bitter Loss” című klasszikusát, s vendégként Jörgen Sandström (The Project Hate MCMXCIX, Cardinal Maniac, Domedagen, ex-Torture Divison, ex-Grave) is hozzátette kegyetlen orgánumát.

A Puteraeon immár 15 éves múltra tekint vissza, s hogy méltó módon megünnepeljék ezt a jeles jubileumot, március 8-án egy 5 számos EP-vel, a „Quindecennial Horror” címmel ellátott produkcióval örvendeztetik meg a rajongóikat, mely a dán Emanzipation Productions gondozásában fog megjelenni.

Előrebocsátom, hogy nem új Puteraeon-szerzeményekről van szó, hanem régebbi nótákról: 4 demós dal + a debütáló album („Esoteric Order”) nyitódala, a „Storms over Devil’s Reef” lettek új, kegyetlen köntösbe bújtatva. A „Graverobber” című tételhez készítettek egy igazán impozáns videót is, mely idén január 12-én lett megjelentetve.

Rövid anyag, de tökéltesen összegzi a Puteraeon kezdeti pályafutását a jelenlegi körülményekhez igazítva, melyhez jelentősen hozzájárult az elnyűhetetlen Dan Swanö mester is a keveréssel és a mastering-gel. A borítóról sajnos nincs információm, hogy ki készítette, csak sejtem, hogy talán Jonas Linblood énekes/gitáros lehetett, mindazonáltal kiválóan illeszkedik a Puteraeon irgalmatlan muzsikájához.

Zárásként még annyit jegyeznék meg, hogy digitális formátumban jelenik majd meg az EP, azt nem tudom, kapható lesz-e CD-n vagy LP-n, mindenesetre pazar kis 5 számos SweDeath nótacsokrot tettek le az asztalra újfent Jonasék, meg is jutalmazom ezért őket egy hatalmas 10-sel és remélem, hamarosan vadiúj tételekből álló albummal is jelentkeznek!

Kiadó: Emanzipation Productions
Kiadás éve: 2024
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/PUTERAEON

Tracklist:

  1. The Plague
  2. Whispers Of The Dead
  3. Graverobber
  4. Dead Once More
  5. Storms Over Devil’s Reef

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Puteraeon – „Graverobber” videópremier

KMZ

PUTERAEON – The Cthulhian Pulse: Call From The Dead City

Georgius

Hot News: Puteraeon – New video available

KMZ

PUTERAEON – Cult Cthulhu

Dr. Feelgood

Hot News: Puteraeon – New videoclip “Flesh Architect”

KMZ

Hot News: Puteraeon video update

KMZ

Hot News – Puteraeon news

KMZ

PUTERAEON – The Esoteric Order

Dr. Feelgood

Puteraeon Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek