RAVENTALE – Bringer Of Heartsore

Print Friendly, PDF & Email

2011. nov 13, 11:37 :

Kiadó: BadMoodMan music

Weboldal: myspace.com/raventale

Kiadás éve: 2011

Stílus: Depressive Black Metal

Brief Sum: Clear, and presenting a high-quality musicality, Bringer Of Heartsore is another chapter in ‘raventale’, continuing on the beaten path of the earlier albums. It is well structured up to the last strings, presenting diverse tracks. Let it keep its good tradition, and please, keep us, rockers hungry for melancholic black metal supplied with many more like this album.

Az Raventale név mögött egyszemélyes „formáció” áll. Az Astaroth művésznevet választó ukrán fiatalember egy év kihagyással(2007) sorban, minden egymást követő évben megjelentett egy albumot. A Bringer Of Heartsore immár az ötödik Raventale kiadvány. Elismerésre méltó, hogy nem vacakolt demókkal, splitekkel, csak sorlemezei vannak, az viszont tényleg dicséretes, hogy a 2006-os pionír album óta folyamatosan kimagasló minőséget produkál ez a kievi metal arc.

Rengeteg dallammal színesített atmoszferikus black metal a specialitása. A melankólia, az ősi értékek lélekrázóan őszinte megnyilvánulása, pátoszi köntösbe burkolva biztosítja a révült hangulat megteremtését. Méghozzá úgy, hogy az abszolút nélkülöz minden sallangot, öncélúságot. Eredendően letisztult, magas fokú zeneiséget nyújtó Bringer Of Heartsore a korábbi lemezek által kitaposott ösvény folytatása, a „hollómese” újabb epizódja. Ezúttal a dalokat tartalmi kohézió fogja össze (nem mintha egyébként nem lenne homogén a kiadvány), lévén koncept albumról van szó. Sajnos a szövegkönyvet nem sikerült beszereznem, így maximum a dalok címei adnak némi támpontot, bár önmagában a zene sem rejti véka alá a mondanivalót, érezhetően nem pláza-shoppingolás témakörében alkot Astaroth.

Gondolom, nem árulok el meglepetést azzal, hogy többnyire a lassú és közepes tempójú szerzemények sorakoznak a lemezen. Néha már-már doom-ba fordul az anyag, de egyáltalán nem „ül le”, mivel a melankólia, a lelki üresség változatos módon kerül kifejezésre. Egyes dalokban az erre a stílusra kevésbé jellemző gitárszólóval is lehet találkozni. A Twilight, The Vernal Dusk és a Breathing The Scent Of Death nótákban egy-egy fantasztikus szólóval ajándékozza meg a dalszerző a hallgatót. Többek között ezért is áll ez a két dal hozzám a legközelebb, ez váltotta ki nálam a legnagyobb csodálatot, de nem jelenti azt, hogy a maradék hat szerzemény elmaradna bármiben is. A lemezborító is a megszokott igényesség jegyében született. Illetve már korábban megszületett, mivel egy XIX. századi orosz festő, Ivan Aivazovsky alkotása.

Ilyen minőségű lemezzel szívesen kerülök közelebbi ismeretségbe. Astaroth nem sokat ül a babérjain, mondhatni sűrűn tesz le az asztalra kész anyagot, de ezek a művek tényleg ”készen” vannak! Az utolsó hangig kidolgozott, változatos szerzeményeket felvonultató kiadványokról van szó. Tartsa meg jó szokását és kérem, hogy még sok ilyen, ehhez fogható albummal örvendeztessen meg minden melankolikus black metalra éhező rockert.

Tracklist:

1. Anything Is Void
2. Twilight, The Vernal Dusk
3. These Days Of Sorrow
4. Breathing The Scent Of Death
5. Prologue: Sailing To Further
6. The Last Afterglow Burned
7. Detachment And Solitude
8. Epilogue: Alone With Heartsore

Pontszám: 10

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 397 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..