Lemezismertetők

RED AND THE DUMBASSES – Beijing Cocktail

Kiadó: –

Weboldal: myspace.com/redandthedumbasses

Kiadás éve: 2010

Stílus: Punk / Hardcore / Metal

 

 

 

 

A crust/d-beat/death&roll vonalon mozgó Red and the Dumbasses egy viszonylag friss formáció, 2009-ben alakultak, eredetileg amolyan szabadidős side-projektként, nem sokkal később viszont „rendes” zenekarrá formálódtak. A bandát két állandó tag, Kulcsár Peti és Lédeczi Zsolt alkotja, koncerteken azonban kvintettként állnak színpadra, Oravecz Miklós, Bíró Ágnes és Szegvári András segítségével. Egyébként nem a banda neve az egyetlen utalás a The 70’s Show című vígjátéksorozatra, a „my foot in your ass” is Red Foremantől kölcsönvett szófordulat.

A bemutatkozó anyagon, mely a Beijing Cocktail nevet kapta, hat saját szám és egy feldolgozás kapott helyet. A zene nagyon hasonlít arra, mint amit a Disfear, vagy a hazai színtérről a Chief Rebel Angel játszik, utóbbihoz képest azonban valamivel (pozitív értelemben) parasztabb felfogásban előadva. Kő r’n’r alapokra (á la Motörhead) érkeznek a hasonszőrű gitárriffek, az egész sokszot kifejezetten punkos attitűddel bír a maga nyersességével. A Biting the Hand that Feeds-ben viszont még ikergitáros riffelést is hallhatunk a verzék alatt. Ez a szám amúgy is a lemez legjobban sikerült szerzeménye, talán pont azért, mert ez a legváltozatosabb, a vége felé az eddig felsoroltak mellett egy rövid death metalos belassulást is elhelyeztek benne. A többi, egyébiránt nem túl hosszú tétel ugyanezeket a megoldásokat nyújtja: mocskos témák, acsarkodó ének.

Lédeczi Zsolt hangját az At the Gates-es Tompa orgánumához tudnám hasonlítani, de időnként mélyebb tartományba is lemerészkedik. A CD-re utolsóként felkerült szám egy feldolgozás, méghozzá a Lynyrd Skynyrd klasszikusának, a Sweet Home Alabama-nak a „crustosított” verziója. Ronnie Van Zant mondjuk biztos fordul párat a sírjában, hogy egy ilyen változat született, de nálam ez is betalált.

Jó döntés volt Kulcsár Petiéktől, hogy elkezdték komolyabban venni ezt a zenekart, van bennük drive, én személy szerint már most várom a folytatást.

Tracklist:

1. Biting The Hand That Feeds
2. Disturbance
3. My Foot In Your Ass
4. Husk Of Belief
5. Beijing Cocktail
6. Outnumbered
7. Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd cover)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Lynch Mob – Új Red and the Dumbasses klip

KMZ

Red and the Dumbasses – Eastern Moonlight Tour 2012

KMZ

Red and the Dumbasses – Basszusgitárost keres!

KMZ

RED AND THE DUMBASSES – Boozehound EP

REBELPROUD

Red and the Dumbasses hírek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek