Lemezismertetők

REVELATION OF DOOM – Shemhamforash

Kiadó: Pagan Records

Weboldal: www.revelationofdoom.co.nr

Kiadás éve: 2007

Stílus: Death metal

 

 

 

 

Amikor meghallottam ennek a formációnak a nevét, mi más is juthatott volna eszembe, mint a jó öreg Hellhammer klasszikus és amikor olvastam, hogy old skull Death-et nyomnak a srácok, én mondtam magamnak,hogy itt már nem lehet tévedés, csak is kőkemény, beteg, régi vágású Death Metal. Ez előtt három anyaguk jelent meg: Unholy Goatfuck debütalbum (2005), Anthems Of The Alcoholic Hell – split az Empheris-sel (2007), Total Regression – split a Throneummal (2007). Egyébként a Throneum-mal közös split kiadvány, a Total Regression! által ismertem meg ezt a bandát, és egyből meggyőztek! Nyomtak ott két saját számot és 5(!) feldolgozást olyan bandáktól mint: Terrorizer, Hellhammer, Sodom, Pandemonium, Blasphemy. Lehet erre mit mondani? Egyszerűen tökéletes. Vártam következő megmozdulásukat és ez úgy alakult, hogy egy több, mint 35 perces bestiális teljes album lett, a Shemhamforash (2007 szeptember).

Azt még nem említettem, hogy 2005-ben alakult lengyel zenekarról beszélünk. Az ilyen friss formációk mindig reményt és életet öntenek egy kicsit belém: örvendetes, hogy vannak még ilyen underground mániákus fiatal death-black bandák, akik tovább ízzítják az ősök által gyújtott lángot, aminek sajnos fénye kiveszőben van elkorcsosult világunkban. A banda két tagja, Amon és Analripper tevékenykedik a Pyorrhoea nevezetű Brutal Death Metal formációban, Kaos és Swordmaster pedig csak itt pengeti a húrokat. Az album boritója egy hatalmas fordított keresztet ábrázol koszos, ködös háttérrel. Nem túl eredeti, de szerintem nem is ez volt a cél. Az első szám a Six Six Six címet viseli. Enyhe, lassú, alig pár másodperces bevezető után egyből bele is csapnak a közepébe, feszes grind tempók, lemélyített old skull hangzású reszelős gitártémák hallhatók. Ezeket a riffeket, témákat már kb ezerszer hallhattuk, de egyszerűen megunhatatlanok, mindig jó más ruhába öltöztetve hallgatni őket. Nagyon jó!

Második nóta: From Metal To Hell egy tika – tikázós thrash-death zúzás belassulásos szaggatásokkal kísérve. Ez is üt. Következő: The Goathwhore egy kecskemekegéssel kezdődő szám, amely bevezető megintcsak tipikus és hallhattuk ezer albumon. Na ez már egy sokkal rock’n’roll-osabb, Hellhammer hatásúbb nóta és nagyon jó, ez az egy szám van az albumon ami legjobban visszaidézi a régi Celtic Frost, Hellhammer dolgait. Nagyjából ezzel el is mondtam mi hallható az albumon, mert ilyen szerzemények váltakoznak végig az anyagon, inkább gyors témák a dominánsabbak. A végén hallható egy outró, ami megintcsak apokaliptikus és fenyegető hangulatot hagy a hallgatóban. Hatásos. A dobhangzásra tudom egyedül azt mondani, hogy kicsit modernebb a megszólalása, néhol kicsit olyan mint a honfitárs Vader-é. De ez abszolút nem vesz le az albumból, van benne elég kosz. Mindenkinek ajánlom akik szeretik a régi vágású Troneum, Demonical szerű Death Metal-t!

Tracklist:

1. Six Six Six
2. From Metal To Hell
3. The Goatwhore
4. As The God So The Servants
5. Phalluscipher The Godcrusher
6. Morbid Death
7. Messenger Of Darkness
8. Vultures Genocide
9. Darkness Shall Be

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek