Lemezismertetők

REVELATIONS OF RAIN – Emanation Of Hatred

Kiadó: Solitude Prod.

Weboldal: myspace.com/revelationsofrain

Kiadás éve: 2010

Stílus: Doom Metal

Brief Sum: Typical death/doom, performed in a heavy and melancholic way. Recommended for the fans of the genre.

 

Vannak kiadók, amelyek kiadványaival találkozva a hallgató/kritikus egyből tudja, hogy milyen zenét kap. Jöhetnek, mehetnek az aktuális trendek, a kiadót ez nem izgatja, kizárólag abban az adott zenei közegben, műfajban mozog, amelyet a kezdetektől fogva támogat és zászlajára tűzött.

Ilyen az orosz Solitude Productions, amely a doom metal egyik élharcosa. Lehet atmoszférikus, funeral vagy tradicionális doom, a kiadó anyagaiban nem nagyon lehet csalódni. Jellemző rájuk az is, hogy lokálpatrióták, tehát zömében orosz csapatok lemezeit adják ki. A Revelations Of Rain egy orosz banda, az Emanation Of Hatred pedig a harmadik korongjuk. Összetett nótáik egyaránt merítenek a funeral doomból, a My Dying Bride munkáságából illetve a black metalból, ez utóbbit a Time és az Antithesis Of Life gyors dobtémái jól példázzák. Mindent megkapunk, ami egy death/doom lemezre jellemző, a hosszú dalfolyamoktól kezdve, a borult hangulaton, az atmoszférikus töltésen keresztül a durva, mély hörgésig terjed a skála, itt-ott dallamokkal megtűzdelve.

A Salvia Divinorum egy, a lemez közepén felbukkanó instrumentális szerzemény. Érdekesség, hogy minden információ (lemezcím, zenekarnév, szövegek, felállás stb.) cirill betűvel íródott –az Our Cathedral-ban hallható is orosz szöveg-, azt már viszont nem tudtam eldönteni, hogy Vladimir Andreev énekes angolul avagy anyanyelvén hörög a mikrofonba. Csodálatos borítóba csomagolták a kiadványt, amely szintén a zene sötét oldalát domborítja ki, egyértelműen utal arra, milyen muzsikát rejt a korong.

Az orosz csapat nem váltja meg a világot új anyagával, forradalmian újnak sem nevezhető, de kétségtelen, hogy death/doom körökben ez egy megsüvegelendő teljesítmény. Akadnak ennél rosszabb lemezek is.

Tracklist:

1. Time
2. Our Cathedral
3. Antithesis Of Life
4. Salvia Divinorum
5. Hidden
6. Mortido
7. In Expectation Of Awakening

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

REVELATIONS OF RAIN – Revelations Of Rain

Stillborn

REVELATIONS OF RAIN – Marble Shades Of Despair

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek