Lemezismertetők

REVENGE – Unbankable

Kiadó: Nasty Product

Weboldal: www.revenge.com.fr

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hard Rock / Heavy Metal

 

 

 

Teljesen véletlenül bukkantam erre a francia csapatra. Gondoltam, egy hallgatást megér, mit veszíthetek. Már az időn kívül. Meghallgattam és leszakadt az arcom. Persze teljesen jó értelemben. Olyan drágakövet sikerült találnom, amilyenhez már elég régen nem volt szerencsém.

1995-ben, Lyonban alakult csapatról van szó. Azóta természetesen túl vannak már pár albumon és egy DVD-n is. A képeik alapján metal figurák a srácok, de a muzsikájuk (legalábbis ezen a lemezen, a többit még most próbálom beszerezni) némileg lazább. Sok egyebet nem sikerült kiderítenem róluk, mert mindent mindenhol franciául találtam, az pedig nem az a nyelv, melyet megértek.

Az első nóta intrószerű, elnyújtott, szintis, a 80-as évek popzenéjére hajazó dallamot hozó témával indul (ez az egyetlen gyenge pontja az anyagnak), majd olyan AC/DC-s gitár jön, hogy teljesen kész voltam. Aztán beszáll az ének, ami egyfajta Bon Scott, Udo Dirkschneider smirglikeverék, időnként kicsit orrhangú, vékony black-es károgásba hajlik, többnyire mégis annyi dallam tud belészorulni, hogy fantasztikus. Amúgy az AC/DC, Accept örökség folyamatosan jelen van a hangszeres játékban, a harmóniákban is, de végül valahogy mégis egyéni ízű elegy jön létre.

A dalok zenei felépítmény, énekhangvétel és melódiák tekintetében egyaránt zseniális érzékkel egyensúlyoznak, kalandoznak hard rock és metal között. A már említett nyitó nóta, a Face To Face vagy a címadó Unbankable inkább az utóbbi, míg a Do You Want To Rock Me vagy a záró, folyton újrahallgatásra késztető Hot Dirty Lover az előbbi kategóriába tartozik. Van persze egy balladaszerű szerzemény is a CD-n, a Why Don’t You Call Me, ami mindenben megfelel a stílus támasztotta elvárásoknak.

Ami azonban minden dalban közös, az a viszonylag egyszerű témákból való építkezés, a vidám, mondhatni bulizós hangulat, a nem túlbonyolított dalszerkezetek és a rögtön a fülbe, agyba ragadó refrének, kórusok. Aki bírja a vidámabb, rekedtebb hangon előadott metalt és/vagy a hard rock karcosabb, néhol AC/DC-s változatát, az ugorjon rá a cuccra.

Nálam az új Crüe és Sabaton albumok mellett tutira benn lesz az év végén a legjobb tízben! De tíz pontot így sem adhatok, ahhoz ugye talán picit több eredetiség is kellene…

Tracklist:

1. Face to Face
2. Do You Want to Rock Me
3. Unbankable
4. Not so Bad
5. Action not Words
6. We Gonna Fight
7. Because the Night
8. Eroctic Fantazy (The Princess and the Dragon in the Castle of a Magic Kingdom… very Far)
9. Why don’t You Call Me
10. Hot Dirty Lover

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Revenge – „Wolf Slave Protocol (Choose your Side)” dalpremier

KMZ

Hot News: Revenge are back!!! „Survival Instinct” will be out on 14 of January!

KMZ

Hot News: Revenge to headline Black Conjuration festival!

KMZ

Hot News: Revenge signs to Season of Mist Underground Activists!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek