Lemezismertetők

RHAPSODY OF FIRE – The Frozen Tears Of Angels

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: http://rhapsodyoffire.com/

Kiadás éve: 2010

Stílus: Symphonic Metal

 

 

 

A symphonic/power metal vezető bandája, a Rhapsody Of Fire elég sok időre kivonta magát a forgalomból. Annak ellenére hogy nem vagyok egy nagy fan már kezdtem aggódni. A lényeg, hogy most végre levehetjük a boltok polcairól az új kiadványt a „The Frozen Tears of Angels”-t. A bő négy évvel ezelőtt megjelent korong is tetszett, de a kedvencem tőlük mégis a 2002-es „Power Of The Dragonflame”. Szinte mindegyik kiadványukat ehhez mérem, ami lehet, hogy hiba, de nekem akkor is az marad ez etalon, még ha ez az új lemez is jóra sikerült.

Semmi meglepetésre nem kell számítani egyébként maradt a jól bevált Rhapsody formula. Így is kezdődik a korong filmzenés intróval és utána bele is csapnak az igaz sárkány metalba. Zeneileg klasszikus nyitó nóta a „Sea of Fate”. Gyors tempós szárnyalós refrén igazi fantasy hangulat. A második dal is hasonló felépítésű és már itt kibontakozik, hogy kicsit visszavettek a kórusos dolgokból. Ami részemről nem is baj, így Fabio hanga jobban tud érvényesülni egy-egy dalban. Mégis ennek ellenpéldája az egyik legjobban sikerült dal a „Reign of Terror”. Itt a gyors alapokra még egy durvább énekhang is rásegít. Aztán persze kórusos refrén is színesíti az egészet. Hibátlan. Természetesen neoklasszikus témákat is kapunk gazdagon.

Külön öröm számomra, hogy Luca Turilli és Alex Staropoli is sokszor teret enged mérhetetlen zenei fantáziájának és sokszor játszanak nagyon jó témákat. A másik érdekes a korongon a „Danza Di Fuoco E Ghiaccio” című téma. Ez egy nagy adag népzenei ötleteket felsorakoztató nyugodt dal, jó zenei megoldásokkal, különleges hangulattal. A soron következő „Raging Starfire” szintén egy klasszikus Rhaspody szárnyalás. Aztán nem maradhat el a lírai nóta sem, ami most nem sikerült a legemlékezetesebbre, de itt bőven elfér.
Az utolsó előtti „On the Way to Ainor”-t a már említett két muzsikus teszi emlékezetessé. Ide is hihetetlen jó témákat sorakoztattak fel. Nem maradhat el a monumentális tétel sem a lemezt záró majd 12 perces címadó, amiben minden benne lakozik az olasz mesterek zenei kavalkádjából.

Nem tudok hibát találni ezen a lemezen, és persze nem is akarok. Így jó ez, ahogy van. Tömény hangszerelés, jó dalok, kiváló zenészek, és tipikus Rhapsody hangulat. Semmi újdonság, viszont ahogy ők űzik ezt a stílust, úgy senki más.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Dark Frozen World
2. Sea Of Fate
3. Crystal Moonlight
4. Reign Of Terror
5. Danza Di Fuoco E Ghiaccio
6. Raging Starfire
7. Lost In Cold Dreams
8. On The Way To Ainor
9. The Frozen Tears Of Angels
10. Labyrinth Of Madness (Bonus)
11. Sea Of Fate (orchestral version) (Bonus)

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Rhapsody Of Fire – Volar Sin Dolor (official lyric video)

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire – video clip „Dark Wings Of Steel“ released!

KMZ

RHAPSODY OF FIRE – Dark Wings Of Steel

Menegroth

Hot News: Rhapsody Of Fire – „Dark Wings Of Steel“ out now / new trailer available!

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire – first “Dark Wings Of Steel” album trailer online!

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire – “Dark Wings Of Steel” coming in November!

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire – Live video „Dawn Of Victory“ available!

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire to release Live album on May 3rd!

KMZ

Hot News: Rhapsody Of Fire signs with AFM Records!

KMZ

Hot News – Rhapsody Of Fire: Announce Tour Dates!

KMZ

Hot News – Rhapsody Of Fire: Announce New Second Guitar Player

KMZ

RHAPSODY OF FIRE – The Cold Embrace Of Fear

Darkjedi

Rhapsody Of Fire Interjú

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek