Lemezismertetők

ROLLIN WALLOWIN – Give Me New Life… EP

Kiadó: Edge Records

Weboldal: myspace.com/rollinwallowin

Kiadás éve: 2007

Stílus: Metalcore

 

 

 

A győri Rollin Wallowin neve ismerősen csenghet a metalcore fanoknak, hisz már számos helyen megmutatták magukat, többek között külföldön és játszottak egy egész országos turnét is a Septic és a Stereochrist társaságában. Sőt, a Country Metal nevű tömörülésnek a kezdetektől fogva tagja és szerepeltek is a válogatáson az “Engedj szabadon!” című nótával. Ha ismereteim nem csalnak, már volt egy nagylemezük és most a “Give Me New Life” képében egy új, 6 számos Ep-t üdvözölhetünk mely a zenekar történetének fontos mérföldköve. Itt elég, ha arra gondolok, hogy Cserfalvi “Töfi” Zoltánnal dolgozhattak a Denevér Studióban, és új gitárosa van a bandának: Ravazdi Ádám helyére Sinkovits László került. Előismereteim nincsenek a Rollin Wallowin-el kapcsolatban ezért összehasonlítási alapom nem igazán van, de elsőre nem sokat vártam a bandától. Aztán mikor többször meghallgattam az Ep-t, át kellett értékelnem magamban egy-két dolgot. Például jóval több potenciál rejlik a zenekarban, mint egy átlagos metalcore társulatban. Erre már rögtön az intro utáni kezdő nóta (“All I Believed In”) döbbentett rá, melyben a riffelés nagyon sokrétű.

Éppúgy megtalálhatók a sodró lendületű thrash riffek mint az örült gitárreszelés, és persze nem feledkeznek meg a döngölésről sem, sőt, kitűnő harmóniákat is tolnak a gitárosok. A zene metalcore jellege inkább az énekhangban nyilvánul meg, Nagy Péter orgánuma nagyon sokrétű. Szinte mindenfajta hang megtalálható a torkában a hörgéstől kezdve az üvöltésen át egészen a dallamokig vagy “szavalásig”, s persze nem is fél kihasználni adottságait. A legtipikusabb metalcore dal a “Let It Be Ours!”, melyben el is hangzik az a bizonyos dallamos refrén és a zakatolós hardcore riff, melyre rá lehet mondani, hogy nem duzzad az egyéniségtől, de ettől függetlenül korrekt. Aztán rögtön megbocsátok nekik a “Life Is About You” kapkodós gitárjátéka hallatán. Igaz, itt is megvan a dallamos refrén, de ebben a dalban nagyot üt. Aztán jön az egyik személyes kedvencem, a “Believe In You” . Szerintem az egyik leghagyományosabb metal dal: váltott tempóival, a közepén megbúvó akusztikus kiállással, majd a magyar nyelven előadott refrénnel tuti befutó. Én szívem szerint ezt a vonalat vinném tovább.

Az Ep-t a súlyosan kezdődő “Show Me Your Inside!” zárja, mely ismét a metalcore vonalat erősíti. Amúgy a korongon megtalálható az összes dal magyar verziója is, de szerintem az ilyenfajta zenének inkább angolul van létjogosultsága. Ígéretes Ep.-t készített a Rollin Wallowin, ha valaki egy ütős, zúzós bő 21 percet akar hallani, ne habozzon a beszerzésével. Alapból egy nyolcast adnék, de az említett nóta miatt (“Believe In You”) legyen egy “kicsivel” több. Várom a folytatást.

Tracklist:

1. Intro
2. All I Believed In
3. Let It Be Ours!
4. Life Is About You
5. Believe In You
6. Show Me Your Inside!
7. Intro
8. Minden, Miben Hittem
9. Legyen A Miénk!
10. Rólad Szól Az élet
11. Hinni Benned
12. Mutasd Meg A Belsőd!
13. Engedj Szabadon (Bonus Track)

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek