Lemezismertetők

ROMANTIKUS ERŐSZAK – A Hazát Semmiért (Dual Disc)

Kiadó: Hadak Útja Kiadó

Weboldal: www.romantikuseroszak.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Folk Rock / Oi!

 

 

 

 

A „A hazáért semmiért” című album nem egy új kiadvány, hanem egy válogatás, ami kiadatlan felvételeket és a kislemezek dalait tartalmazza.

Az első „Hazafi” dal vagy intró, a 100% magyar válogatás lemezről származik, ahol Mogyorósi László gitárszólóit hallhatjuk. Felvétel a Joe”s Garage stúdióban készült. A szám címe mindent elárul. Remek kezdés és így meg is adja az alap hangulatot a lemezhez.
Ezerkilencszázhúsz: A „Szabadságot Magyarországnak” maxiról származik. Akusztikus gitáron Sziva Balázs és Kovács Richárd, hegedűn Ifj. Csoóri Sándor hallható. Annak idején összesen 305 darab jelent meg limitált példányban ebből a maxiból, tehát igen értékes dal ez is a többi mellett.
Tovább viszem: Ez a dal is az előbb említett maxiról származik, ahol Vedres József gitározik. Egy elég gyors tempóval megáldott buzdító dal, amiben nincsenek folk elemek.

Verbunk a délvidékért: A „Boldogasszony anyánk” maxiról származik, amit a Stúdió 240-ben rögzítettek. Szintén nagy ritkaságról van szó és szintén folk elemek nélkül hallhatunk egy nemzeti rock dalt.
Betyárballada: Ennél a dalnál már jócskán előkerülnek a folk elemek, ami megmutatja a zenekar sokszínűségét, így egy elég változatos zenének titulálható.
Tele van a sötét égbolt: Itt is maradunk egy lassabb témánál, ami egy népballadának is tekinthető, amiben még egy kis romantika is felüti a fejét.
Boldogasszony anyánk: Ezzel a dallal együtt mind a 4 dal megtalálható az egyforma nevű maxiról. Itt is a lírai oldala mutatkozik meg a zenekarnak. Amiben a Magyarország szeretetéről és szomorúságáról hallhatunk. Ez egy szép dal a magyarokhoz.

Napom, napom: Ez a dal, már a „Napom, napom” című maxiról származik. A lendületes dalban Szalai János furulyajátékát ismerhetjük meg a duda hangja mellett. Nagyon jó, lelkesítő nóta.
Kísérj el szép rózsám: A maxi másik nótája is szerepet kapott, amiben Markó Judit is énekel. Remekül feldobja a hangulatot. Egy jó pörgős dal, aminek a végére érve azt érzi az ember, hogy ismét hallani akarom ezeket a fülbecsengő dallamokat.
FTC jégkorong induló: A válogatás végére egy kiadatlan dal is felkerült. Méghozzá az FTC jégkorong csapatról szól, amivel lelkesíti a játékosokat és a rajongókat is egyaránt. A billentyűknél Kovács Richárdot tisztelhetünk.

A lemez dual disc formában jelent meg, aminek a másik oldalán a 2007. október 22-ei Szabadság téri koncert teljes felvételét nézhetjük meg. Ezen kívül az „Elég volt” és a „Minden vészen át” videoklip, plusz egy extra csemege az A.C.A.B.
A leírtakból is kiderül, hogy ennek a válogatásnak megvan a maga értéke, mert minden egyes dal, csak nehezen hozzáférhető volt és lehet eddig a rajongók gyűjteményéből is hiányoztak. Mindenkinek ajánlom a lemezt, hogy szerezze be és hallgassa.

Tracklist:

CD oldal:

1. Hazafi
2. Ezerkilencszázhúsz
3. Tovább viszem
4. Verbunk a Délvidékért
5. Betyárballada
6. Tele van a sötét égbolt
7. Boldogasszony Anyánk
8. Napom, Napom
9. Kísérj el szép rózsám
10. FTC jégkorong induló

DVD oldal:

1. A 2007. október 22-ei, Szabadság téri koncert teljes felvétele.
2. Extrák: Minden vészen át videóklip,
3. Elég volt videóklip
4. A.C.A.B.

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Romantikus Erőszak – Huns not dead

KMZ

Romantikus Erőszak – Itt az első klip az új lemezről

KMZ

Romantikus Erőszak Interjú

KMZ

ROMANTIKUS ERŐSZAK – Minden Vészen Át (Újrakiadás)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek