Lemezismertetők

RUBICON – Mindenen Át

Kiadó: Hammerworld

Weboldal: http://rubiconrock.hu

Kiadás éve: 2012

Stílus: Heavy metal

Brief Sum: „Rubicon” has progressed a lot; almost all of the songs are good. I feel they managed to reach a wider stratum with this album.

 

A budapesti Rubicon-t nem nagyon kell bemutatni a mai feltörekvőben lévő metal együttesek közül, ugyanis az egyik leggyorsabban fejlődő zenekarról beszélünk. Mely nem csak a Hammeres terjesztésnek köszönheti sikereit, hanem többet között a kiválóra sikerült „A Holnap Tüze” című bemutatkozó anyaguknak is. Igaz hatásoktól nem volt mentes az első szárnypróbálgatás, mégis engem teljesen meggyőztek. Fiatalos, lendületes, dallamos metal zenéjük és nem utolsó sorba jó dalaik révén a közönség is hamar kegyeibe fogatta őket. Vártam is a folytatást, ami sok-sok nehézség árán (betegség, tagcserék) az idén végre megérkezett „Mindenen Át” címmel szintén Hammeres terjesztésbe.

Az új művet végigpörgetve pár dologra hívnám fel a figyelmet. Az egyik, hogy kezd kialakulni egy bizonyos „Rubicon” stílus. Kezdik levetkőzni hatásaikat és ezáltal az új korong jóval egységesebbre sikerült. Maguk a zenei alapok is keményebbek lettek, és zenei szinten is mindenhol ugrásszerű fejlődés következett be. Tamás hangja jóval kiegyensúlyozottabb mind ezelőtt, és a dalokat pedig egy még erőteljesebb néha már nagyzenekarba hajló billentyűs témák teszik sokszínűbbé. De nem csak a homogénebb összkép hatására lett jobb ez a lemez, hanem a dallamok tekintetében is. Olyan kiváló tételek szerepelnek itt mint a „Valaki Más”, „Ami a Tiéd”, vagy a „Te vagy a Válasz”. Akad lazább téma is az ezelőtti korong „Elveszett Lány” folytatásaként is felfogható „A Szívem Után” című tétel. Lírai nótákban mindig is erős volt a Rubicon, ez most sincs másképp. A halál és a szerelem kiváló táptalaja ezeknek a daloknak a „Más Világ” és a „Csak még Egyszer” olyan szívbemarkoló tételek mely tuti libabőrt okoznak.

Két apró negatívabb észrevételem lenne. Az egyik, hogy nem tudok mit kezdeni a lemez harmadik nótájaként szereplő „Michael Jackson” „Beat It” című dalának feldolgozásával. Nem illik ide megtöri a lemez egységét meg különben is ez a dal már lerágott csont. A másik meg a borító kicsit egyszerűbb grafikája. No, de ez legyen a legnagyobb baj. A Rubicon sokat fejlődött, majd mindegyik nóta jóra sikerült. Úgy érzem, hogy ezzel a lemezzel megvalósulhat egy még nagyobb réteg elérése. A magam részéről a „Mindenen Át”-ot is ugyanúgy bekajáltam, mint az ezelőttit. Hajrá Rubicon.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Vallomás
2. Valaki más
3. Beat it
4. Ami a tiéd
5. Más világ
6. Itt nincsenek rabszolgák
7. Nem vigyázol rám
8. Szívem után
9. Te vagy a válasz
10. Mindenen át
11. Csak mégegyszer

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Rubicon – Öt éves születésnapi turnésorozat és új dalok

KMZ

A Rubicon énekese kiszállt

KMZ

Rubicon koncert február 8-án a Yukban!

KMZ

Rubicon – Készül az angol nyelvű anyag!

KMZ

Rubicon hírek

KMZ

Rubicon – Lemezbemutaó Koncert Időpont Változás!!!

KMZ

Rubicon „Mindenen át” lemezbemutató turné

KMZ

Rubicon – Lemezmegjelenés és nyári programok

KMZ

Rubicon – Mindenen át

KMZ

Rubicon tavasz – A Leander és a Rómeó Vérzik társaságában

KMZ

Rubicon – Te vagy a válasz videoklip

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek