Lemezismertetők

RUINS – Front The Final Foe

Kiadó: Debemur Morti Productions

Weboldal: myspace.com/ruinsblackmetal

Kiadás éve: 2009

Stílus: Black Metal

 

 

 

Az ausztrál Runis tavalyi „Cauldron” albumához már volt szerencsém és nagyon is kellemes emlékeket őrzök arról a kiadványról. Két tag alkotja a zenekar fő magját az egyik a David Haley dobos, aki a death metalt játszó szintén ausztrál Psycroptic soraiból lehet ismerős a másik pedig Alex Pope, aki az összes más hangszeren játszik. Természetesen az élő előadások során vendégmuzsikusok segítik őket. Egy viszonylag új formációról van szó hisz csak 2004 óta aktívak viszont most már a harmadik korongjuk jelenik meg „Front the Final Foes„ címmel. A zenéről annyit érdemes tudni, hogy alapból black metalról van szó melyet a maga nyers valójába tálalnak. Ha zenekart kéne említenem akkor mindenképp az újabb kori Satyricon jut eszembe a zene hallatán.

Az album egészét áthatja egy bizonyos sötét atmoszféra, melyet simán eltudnék képzelni világvége aláfestő zenének. Magából az egész albumból árad a fenyegető hangulat, melyet kegyetlen nótákban prezentálnak nekünk. A hangzás döbbenetesen sűrű, de ennek ellenére mindent jól hallani. Az egészet egy fekete masszához tudnám hasonlítani. Természetesen nem hiányoznak  a szélvész tempók sem a nóták szerkezetéből, de lassabb kiállások is akadnak. A riffek hihetetlen töménységgel áramolnak ki a hangfalakból, nem kevés gonosz thrash hatás is érződik rajtuk. A dob még sűrűbbé teszi az összképet, de ennek ellenére néha kimondottan technikás megoldásokra is vetemedik. A nóták mindegyike változatos és magas színvonalon mozog melyek közül a „The Sum Of Your Loss” és az „Annihilate” mellett a lemezt záró „With These Winged Words” mindenképpen kiemelkedik. Ezt a lemezt hallgatva egy fényes jövő áll a Ruins tagjai előtt. Nem mondom, hogy minden perce maximálisan élvezetes a korongnak, de hogy minőségi munka az egyszer biztos. Kívánom nekik, hogy egy jó kis turnéra is sikerüljön elmenniük.

A „Front the Final Foes” teljes mértékbe megállja a helyét a mai színtéren, sőt bőven átlépi az átlagos kategóriát. Az ezelőtti borítójukhoz képest egy még sötétebb alkotás született most, mely tökéletesen passzol az album zenei világához. Tömény agresszivitás, amit ez az ausztrál horda művel, ennek ellenére nem feledkeznek el a zeneiségről sem, melyet a black metal tökéletes hangulati prezentálásában valósítanak meg. A lényeg, hogy a tömény fekete fémre vágyóknak kihagyhatatlan kiadvány a Ruins új albuma.

 SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Breath of Void
2. The Sum of Your Loss
3. Cult Rapture
4. Annihilate
5. Front the Final Foes
6. Hallways of the Always
7. Keeping This Crown
8. With These Winged Words

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

RUINS – Place Of No Pity

Menegroth

Hot News: Ruins New Song “Lesson In Ruthlessness ” on Listenable Records Youtube

KMZ

RUINS – Cauldron

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek