Lemezismertetők

RUINS – Place Of No Pity

Kiadó: Listenable Records

Weboldal: myspace.com/ruinsblackmetal

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black metal

Brief Sum: Those who like varied black metal with a morbid atmosphere, brushing aside every trace of garishness, should definitely try “Ruins”.

 

Az ausztrál Ruins nevezetű formáció három évvel ezelőtti anyaga a „Front the Final Foes„ már ki lett vesézve az oldalon. Így a zenekar előéletébe nem mennék most bele. A tény, hogy kellemes emlékeket őrzök arról a kiadványról és a duóként ismert zenekar már azzal a lemezzel felkerült a metal térképemre, a „figyelni kell rájuk” című kategóriába. Így természetesen nem maradt el a részletes ismerkedés a negyedik művel sem, mely „Place of No Pity„ címmel még a nyáron került a boltok polcaira. Apró változás történt a banda háza táján ugyanis ezt a lemez már négyen vették fel. Viszont a kilenc dal zenei összképén ez nem hallatszik. Továbbra is maradtak az újabb kori Satyricon által kijelölt zenei ösvényen, amit a szakzsargon előszeretettel nevez „modern black metal”-nak. A magam részéről nem szeretem ezt a kifejezést. Ennek a zenének aztán a megszólaláson kívül semmi köze sincs a „modern” szóhoz. Na, de ez legyen az én bajom. A lényeg a zenén van, és az továbbra sem okoz csalódást.

Aki végighallgatja a korongot, és szereti ezt a fajta zenei világot az elégedetten fog bólogatni, ugyanis maradtak a szélvész, szikár riffek mellé párosuló sötét hangulatú változatosan megírt fekete fém eposzok. Tempó tekintetében széles palettát jár be az album, csöppent sem unatkozhatunk. Hol egy gyors tempóra, hol egy húzós kiállásra kapja fel az ember a fejét. A gitárok kellő erővel és súllyal szólalnak meg és egy-két emlékezetes téma is akad köztük. S örömmel hallom, hogy egyfajta old school feeling is bekúszik az összképbe. Egyetlen bajom talán a lemez hosszával van, ami érzésem szerint egy kicsit túlzás. A majd egy órás játékidőbe, előfordulnak üresjáratok és téma ismételgetések, de szerencsére mire az ember már kezdené ráncolni a homlokát mindig előkapnak valamit. A későbbiekben azonban érdemes lenne figyelni erre és egy-két felesleges témák ki lehetne iktatni. Ennek ellenére szerethető ez az album és a színvonal továbbra is magas, az átlagból nagyságrendekkel kiemelkedik.

Aki tehát bírja a mindenfajta cicomától mentes, morbid hangulatú, változatos black metal zenét az bátran próbálkozhat a „Ruins”-al. Tehát elmondható , hogy jókor érkezett ez az albuma a Satyricon eléggé inaktív mostanság. Van esély a tábor növekedésére. Ami ha esetleg nem is következik be az ausztrálokra továbbra is figyelni kell és egy jókora hátba veregetés feltétlenül jár nekik. Jó lemez!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Inhabit The Twilight
2. A Lesson In Ruthlessness
3. Death Lends The Ultimate Touch
4. Winters Will
5. Place Of No Pity
6. Desolation
7. Let Them Perish
8. Oath
9. Merciless


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Ruins New Song “Lesson In Ruthlessness ” on Listenable Records Youtube

KMZ

RUINS – Front The Final Foe

Menegroth

RUINS – Cauldron

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek