Lemezismertetők

RUNNING WILD – Blood On Blood

1987 óta vagyok hatalmas Running Wild rajongó, anno nagyon megragadott ez az egyedi hangzású, történelmi szövegekkel megspékelt germán Heavy/Speed/Power metal csapat, ráadásul Rock’n’Rolf mesterrel egy napon, július 1-jén ünnepeljük a szülinapunkat, csak ő 12 évvel idősebb tőlem egyrészt, másrészt meg ugye hol vagyok én őhozzá mérve 🙂

Töredelmesen bevallom, hogy az utóbbi években, bár követtem a Running Wild kiadványokat, nem igazán tudtam úgy elmélyülni bennük, mint a régebbi dolgaikban…

A 2019-es „Crossing the Blades” EP viszont biztató jeleket mutatott fel így nagy várakozással tekintettem a kalózkapitány legújabb nagylemeze elé.

Az öreg kalózvezér a „Crossing the Blade” felállásával vette fel a „Blood on Blood”-ot, nevezetesen Peter Jordan gitáros, Ole Hempelmann és Michael Wolpers dobos társaságában. A borító Jens Reinhold osztrák művész munkája, aki olyan csapatokkal dolgozott együtt többek között, mint a Virgin Steele, Freedom Call, Sodom. Rolf mester elmondása szerint a muskétások keresztes jelképének és a Running Wild kabalafigurájának, Adriannak az ötvözete.

A „Blood on Blood” majdnem 56 percet tartalmaz, s azt kell, mondjam, nagyon jó kis produkció ez, jobbnál jobb metal himnuszokkal, ráadásul egy lassú ballada (!!!), is helyt kapott a lemezen, „One Night, One Day” címmel, jól megkomponált dal, le kalappal Rolf mesterék előtt!

Igazán szélvészgyors szerzemény nincs a „Blood on Blood” LP-n, leginkább középtempós headbangelős ütemekkel operálnak a germán kalózok, mindez persze a már jól megszokott Running Wild stílusban, Kasparek mester hangja pedig változatlanul nagyon erőteljes. Bár a szövegek nem állnak rendelkezésemre, annyit sikerült megtudnom, hogy ezúttal is vannak bőven történelmi eseményeken alapuló nóták, példának okáért a „Wings of Fire”, vagy a „Say Your Prayers”.

A „Crossing the Blades” az idősebb Alexandre Dumas által halhatatlanná vált három testőr idejébe kalauzol el minket, a zárótétel, az epikus „The Iron Times” (1618-1648) pedig a harmincéves háborút öleli fel.

Minden tiszteletem a Running Wild négy muskétásának, a csapat régebbi és újabb rajongóinak mindenképp érdemes beszerezniük a Blood On Blood”-ot, szerény véleményem szerint nem fognak csalódni.

Kiadó: Steamhammer / SPV
Kiadás éve: 2021
Stílus: Heavy / Power / Speed Metal
Weboldal: facebook.com/runningwildmusic

Tracklist:

  1. Blood On Blood
  2. Wings Of Fire
  3. Say Your Prayers
  4. Diamonds & Pearls
  5. Wild & Free
  6. Crossing The Blades
  7. One Night, One Day
  8. The Shellback
  9. Wild, Wild Nights
  10. The Iron Times (1618 – 1648)

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

RUNNING WILD – Branded And Exiled

Dr. Feelgood

RUNNING WILD – Shadowmaker

Azagtoth

V.A. – Reunation – A Tribute To Running Wild 2CD

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek