Lemezismertetők

SAINT PETROL – Greatest Tits

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.saintpetrol.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Southern Rock / Grunge / Psychedelic

 

 

 

 

A Saint Petrol zenekara 2006-ban alakult olyan céllal, hogy nyers, fílinges rock and roll-t csapjanak a közönség arcába. A tagokat olyan zenekarokban ismerhettétek meg korábban, mint pl.: a VL45, Fish vagy az Insane. Korábban egy 4 számos Ep-vel (“Not music just rock”) is megörvendeztettek minket, ám most itt van a legújabb debüt teljes album. Mint ahogyan azt a címből is látni lehet, egy laza alakulatról van szó, akik whisky szagú rock and rollban utaznak.

Több fajta nóta is elfér ezen a lemezen, hiszen a pörgősebb dalok mellett lazulós, fílinges vadnyugati stoner tételek is sorakoznak. Abban biztos vagyok, hogy egy remek promóval és sok koncerttel biztosan lenne keresnivalójuk nálunk, illetve külföldön is egyaránt. Aki szereti a Queens of the Stone Age vagy a Maylene and the Sons of Disaster, avagy a Fu Manchu vagy talán a Helmet nevű bandákat, annak kapásból bejöhet a zene. Ám a remek groove-ok, dallamok tuti bárkinek rést üthet, mert eléggé fejrázósak a témák. Ebben a 11 számban minden benne van, amit le akartak tenni az asztalra ezzel a lemezzel. A szövegtémák is a jól bevált témákat boncolgatják, amiben egy jó adag saját mondanivaló is bele van szeparálva. Nem lehet megunni a témákat, főleg úgy nem, ha remek előadásban haljuk egy hiteles zenekartól. Az ének is megfelelően koszos, de egy remek dallamvilággal bír. Tehát a vokál is remekül illeszkedik a muzsikához. Motoros üldözéshez, egy remek bulihoz, csajozáshoz, italozáshoz, lezülléshez ajánlott eme muzsika.

A “Slow rollin wheels” remek kezdőnótaként vezeti fel a lemezt, miként a markáns riffek beleeszik magukat az agyadba. Amint ezek a riffek hírtelen átváltanak egy remek dallamos refrénre, a hátadon is feláll a szőr, s csak nézel, hogy hogy képes ilyen számot összerakni magyar zenekar. …S íme, igen… Ezt csak tovább fokozza a “Ghost town man”, ami szintén egy ragadós dallammal bír. A “Phoenix has landed” egy lassabb, döngölősebb stoner témával kezdődik, aminek hangulata végig is megy a számon. Érdekes, hogy egy-két király hang milyen groove-okat tud beleadni a számba. Persze ehhez az is kell, hogy jól legyenek eljátszva, amit a Saint petrol meg is tesz nekünk. A “Skyway drive” egy boogie-val megspékelt rock and roll tétel, amire simán lehet rázni a valagat. Az egész lemeznek van egy nagyon beleszarós, lazulós hangulata, amit nem lehet róla leszedni semmilyen áron sem. Természetesen egy “Short drink” c. nótának is meg kell férnie egy ilyen lemezen:).

Mindegyik nóta abszolút megállja a helyét a korongon. Nagyon hasít ez a lemez, igazi rock and roll zene, hozzáállást, éneket is tekintve.

Tracklist:

1. Slow Rollin’ wheels
2. Ghost town man
3. Phoenix has landed
4. Skyway drive
5. Short drink
6. Another day
7. Spitting out the past
8. Lost in Galaxy7
9. Chemical addiction
10. Mass
11. Sea of hidden fears

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek