Lemezismertetők

SAKATAT – Yolun Sonu (Limited Tour)

Kiadó: 

Weboldal: www.sakatat.cjb.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Grindcore / Punk

 

(scroll down for English Version)

 

 

A Sakatat egy török nemzetiségű zenekar, akikről nem biztos, hogy sokat hallottatok, de ezen a nyáron nyomtak egy mini EU-Tourt az Another Way illetve a cseh Onanizerrel karöltve. Saját szememmel tapasztaltam meg, hogy ez a zenekar mit művel élőben, s azt kell mondjam, minden várakozást felülmúltak. Kegyetlen előadásmód jellemzi a zenekart, a 3 tagból álló bagázs keményen legrindolt mindenkit ezen a koncertkörúton. A turné örömére kihoztak egy limitált cd-t, amin különböző anyagok számai találhatóak meg. Szóval olyan trackek, mint a “Savastayiz” split, amit a Slaughter of the Innocents-cel készítettek, továbbá az “Ucuz Can Pazari” split, amit az Archagatus-szal, majd egy Cut Your Throat-tal közös splitről is vannak dalok.

Tehát ebben a 10 vad grind / punk számban minden gyűlölet benne van, amit a zenekar képvisel. Iszonyat húzós témák bújnak meg ezen az anyagon, amik élőben még jobban odacsapnak. Zeneileg olyan bandákra is lehet asszociálni, mint a korai Napalm Death, vagy a Brutal Truth, S.O.B., Rot, Unholy Grave, Malignant Tumour. A fiatal arcokból álló banda előtt nagy jövő áll, mert nagyon tehetségesek. Nem hiába játszottak most idén az Obscene Extreme fesztiválon is, ami európai viszonylatban nagyon rangos fesztivál.

A szövegek, török nyelven íródtak, ami külön plusz pont. Király dolog hallani, hogy hazai nyelven adják elő a számokat, ezzel még nyersebb az egész zene. A sound elég koszos, meg kell hagyni, ami szerintem szólhatna vastagabban is, de azért kellő mértékben odavág ez a hangzás is. A dob hangja lehetne durvább véleményem szerint. Szövegek is kellőképpen támadó jellegűek, ami alatt azt értem, hogy meg van az ő véleményük is az ember sötét oldaláról, az egész világról, ami körülveszi őket.

Élőben is nagyon király arcok egytől egyig, szóval maximálisan hiteles a zenekar a számomra. Pesten illetve Szegeden is elcsíphette a szemfüles underground arc a bandát, aki meglátogatta a két koncert valamelyikét. A hazai grindcore / punk színtérnek is kéne efféle zenéket hallgatnia ÉLŐBEN, mert ha már az emberek állítólag ezekből a stílusokból sokat hallgatnak, akkor koncertekre is menjenek le.

Alig várom, hogy hamarosan visszatérjenek Európába, mert ez a zenekar kellőképpen odavág, s egy kis idő múlva érzésem szerint még durvább lesz az összkép a bandán belül, még durvább anyagokkal fognak előrukkolni, még gyilkosabbak lesznek élőben is. Hajrá Sakatat!

————————-

ENGLISH VERSION:

The Sakatat is Turkish band and you may not heard of them before but they went on a mini EU tour with Another Way and the Checz Onanizer. I experienced it with my own eyes what this band is doing on stage, and a I have to say that they overshined my expectations. Their ruthless live execution has grinded down everyone on this tour. To the delight of the tour they brought a limited tour cd whit songs from their other releases. So you can listen to tracks from “Sastayiz” split (they created it with Slaughter of the Innocents), “Ucuz Can Pazari” split (with Archagatus) and a Cut Your throat split. On song remained which is a bonus song.

Accordingly in this 10 fierce grind/punk tunes there’s every hatred that is pled by the band. There are fucken strong songs lays on this disc and in live they’re even stronger. Their music may have similarities with early Napalm Death, Brutal Truth, S.O.B., Rot, Unholy Grave or Malignant Tumor. A great future is awaiting for this band ’cause they are really talented. It wasn’t a mistake that they’ve played on Obscene Extreme fest which is a high rated event in the Europeian grind/punk/metal scene.

The lyrics are Turkish which is a plus point. It’s cool to listen to their songs on their band’s own language as it makes the whole stuff more raw. The sound is pretty dirty, and I think it may be thicker but it strikes big enough this way too. In my opinion the drums could be rougher. Their lyrics are adequatly offensive, I mean they got their own opinion of mankind’s dark side, the whole world, and the things that sorrounds them.

All of them are cool faces in reality too so they’re a totally authentic band for me. The vigilinat underground guys may had the opportunity to see them live at Pest and Szeged too. The Hungarian grindcore/punk scene should listen to such music LIVE, ’cause if they say they listen to this music then they should go to concerts too.

I can’t wait them to return to Europe because this band a is a great punch in the face and I believe that in a short time they’ll become more brutal, their releases will become rougher, and their performaces will be more devastating. Go Sakatat!

Tracklist:

1. Yolun sonu
2. Sinirlar bizi ayirmaz
3. Ulusal basin
4. Senin fikrin (kimin sikinde ?!)
5. Ucuz can Pazari
6. Suclu kim?
7. Aci, öfke ve gözyasi
8. Bírlesmis milletler, bölünmüs, halklar
9. Tarih?
10. Pislik

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek