Lemezismertetők

SALVUS – Minden Kezdet

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.salvus.uw.hu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Melodic metal

 

 

 

 

Gondolom sokaknak ismerős a szegedi Salvus zenekar. Meg kell, hogy mondjam, hogy már évek óta figyelemmel kísérem a zenekart, mivel véleményem szerint az egyik legigényesebb zenei világgal rendelkező hazai zenekarról van szó. Láttam őket már jó párszor fesztiválokon, tehetségkutatókon (ahol mindig remekül teljesítettek) és volt, hogy ellátogattam pár koncertállomásukra is. Na de hagyjuk a storykart, térjünk rá a zenekar első nagylemezére, a „Minden Kezdet”-re.

Nos, kezdeném először is azzal, hogy VÉGRE megszületett ez a lemez is. A borító nagyon tetszik. Aktuális a hanganyaghoz. A szövegkönyvben az tetszik a legjobban, hogy minden oldalon más és más kép van, melyek a szövegekre utalnak szerintem.

A lemez 10 nótát tartalmaz. Az első szám egy billentyű introval indul (amit Csontos Péter játszik), majd szünet nélkül a zenekar belevág a lecsóba. A hangszerek szerintem teljesen együtt vannak. Semmilyen hamisságot, nem oda illő dolgot nem tapasztaltam, minden teljesen korrektül szól. Ez nincs másképp a továbbiakban sem. Második szám a „6 lépés” címet viseli. Ez a nóta igencsak fülbemászó dallammal rendelkezik, így nem lepődnék meg, ha ez a szám lenne majd a slágerszám. Ezt a számot hallgatva simán el tudom képzelni, hogy koncerten az ember szanaszét tombolja az agyát rá… A harmadik „Ami rólunk szól” muzsika egy vidáman induló, majd komolyra forduló nóta. Szövegileg és zeneileg is nagyon korrekt. Negyedik szám, mely a „Hazavár” címet kapta egy lassúbb hangvitelű nóta, de ez is nagyon (mondhatni) szép. Kifejezetten tetszik benne a billentyű dallam. Az összes szám kifejezetten tetszik a lemezen. Amit még kiemelnék az a „Torkon felejtett tüskék” című szerzemény, mely szintén slágergyanús. Dallamos, mégis odavág. Nem is tudom, mit mondjak még. Megérte ennyit várni erre a lemezre az fix. Nekem egyértelműen ott van. Hazavágott! Ezúton is gratulálok a fiúknak!

Végkifejletként még annyit, hogy amit nagyon szeretek a Salvus zenei világában az az, hogy olyan hihetetlenül igaz és elgondolkodtató szöveggel és összedolgozott, megmunkált dallammal rendelkezik, amit más hazai metal zenekarnál nem nagyon tapasztaltam még. Ez egy teljesen és pontosan összerakott muzsika, amit nagyon ajánlok mindenki figyelmébe, aki igényes magyar zenét akar hallani és aki bele akar látni a mai „csodás” világba.

Tracklist:

1. Kulcslyukon át a világ
2. 6 lépés
3. Ami rólunk szól
4. Hazavár
5. Beszél a bölcs
6. Torkon felejtett tüskék
7. Lejtőn
8. Víg
9. Stigma
10. Szabadulás?

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Töredék – Radnóti Miklós versmegzenésítés a Salvustól

KMZ

Salvus – nagyon élveztük az egész estét

KMZ

Salvus – a szombati lemezelőzetes koncerten már kapható lesz az Irtás album!

KMZ

Salvus – Meghallgatható A Dalban versenyző “Barát” című új dal

KMZ

Salvus – 15 éves születésnapi koncert

KMZ

Salvus – Új koncertklip

KMZ

Salvus – Új gitáros

KMZ

Salvus – Megjelent a Lélektartó

KMZ

Salvus – Lemezbemutató koncert

KMZ

Salvus – Világra szóló videoklip

KMZ

Salvus – Átszálló (új videoklip)

KMZ

Salvus – új koncertvideó!

KMZ

Salvus zenekar – új kislemez

KMZ

Húsvéti Metal Vihar – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Salvus Interjú

Twiggy

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek