Lemezismertetők

SAMMATH – Across The Rhine Is Only Death

BRIEF SUM: ”Across the Rhine is Only Death” is the 6th album of 25 years old Dutch band Sammath. The cover art, the devastating music and the lyrical conception make perfect unity, moreover it’s the best Sammat line-up of all times. Highly recommended for every Death/Black/War metal fans. 

A holland halálbrigád július 30-án ünnepelte megalapításának 25-ik évfordulóját, s a Jan Kruitwagen gitáros/énekes/szövegíró, Ruud Nielsen basszusgitáros valamint Wim van der Valk dobos (ex-Centurian, Inquisitor) alkotta pokoli trió a Sammath immáron 6-ik nagylemezével, az október 7-én hivatalosan is megjelenő „Across the Rhine is Only Death” anyagával méltóképpen koronázta meg mindezt.

Jan, Ruud és Wim nem sokat teketóriázik ezen a kegyetlen, kompromisszummentes albumon, legyalulják rendesen az ember agyát: az irgalmatlan gyorsaság és a lassabb, zúzósabb részek remekül kiegészítik egymást, hogy mindeközben mit sem veszítenek az agresszív előadásmódból. Jan ádáz infernális hangja, brutális riffjei, Ruud bősz basszusfutamai, továbbá Wim megveszekedett kalapálása a dobok mögül ékesen bizonyítja, hogy nem hiába 25 éves idén a Sammath. A holland horda stílusa egyfajta Death/Black metal elegyének írható le, de ha az „Across the Rhine is Only Death” szövegeit vesszük figyelembe, akkor nyugodtan említhetjük velük kapcsolatban a War metal jelzőt. A nyolc számot magában foglaló LP (mely a Hammerheart kiadónál látott napvilágot) játékideje majd’ 40 perc, s a szövegek a II. világháború végső szakaszával foglalkozik, pontosabban a nyugati front Rajna-menti véres ütközeteivel.

A Black/Death/War metalt kedvelőknek mindenképp ajánlott az új Sammath opus, a pontszám egy kegyetlen nagy 10!

Kedvenc dalok: Savagery, Ferocious Mortar Fire, Blood Ridden Fields.

Kiadó: Hammerheart Records
Kiadás éve: 2019
Stílus: Black Metal
Weboldal: http://www.sammath.nl/

Tracklist:

  1. Savagery
  2. All Lay Dead in the Slit Trenches of Calcar
  3. Battletorn
  4. Ferocious Mortal Fire
  5. Totenhügel
  6. Blood Ridden Fields
  7. Bitter Fighting Amongst the Dead
  8. Across the Rhine Is Only Death

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Sammath Premiere New Album ‘Godless Arrogance’ In Full, Exclusively With Terrorizer

KMZ

Hot News: Sammath release date and new song!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek