Lemezismertetők

SAMMATH – Grebbeberg

A közel 30 éves múlttal rendelkező holland feketefém triónak legutóbb 2019-ben jelent meg nagylemeze, melyről írtam is annak idején, irgalmatlan mészárlást vittek véghez az „Across The Rhine Is Only Death” korongon.

Habár 4 évig kellett várni az új opusra, a németalföldi black metalosok mit sem veszítettek pokoli energiájukból, ennek ékes bizonyítéka a hivatalosan június 16-án megjelenő, immáron 7-dik Sammath LP, a „Grebbererg” a Hammerheart kiadó gondozásában.

Nyolc brutális nótát komponáltak a holland muzsikusok, a téma ismét a II. világháború, azonban ezúttal az 1940-es a grebbebergi csatának, a hősies, egyben szomorú véget ért holland ellenállásnak állítottak emléket.

Ezen ütközetben Jan Kruitwagen gitáros/énekes nagypapájának a fivére, s amint nemrégiben megtudtam, Wim van der Valk dobos nagymamájának a testvére is részt vett, sajnos mindketten elestek…

A második világégés ezen komor, egyben heroikus fejezetének minden borzalma visszaköszön a nyolc mesterien megkomponált tételben: az albumon többnyire az iszonyatos gyorsaság dominál, ám ezeket némiképp ellensúlyozandó, felbukkannak az éjsötét dallamokat sem nélkülöző lassabb, őrlősebb témák is.

Minden tiszteletem Jan Kruitwagennek, Ruud Nielsen basszusgitárosnak, és végül, de nem utolsósorban Wim van der Valknak, ismét egy kiváló produkcióval rukkoltak elő, Black/War metal rajongóknak kötelezően beszerzendő anyag, a pontszám maradt a legvégére, melyen egy pillanatig sem hezitáltam a „Grebbeberg” hallgatása során: egy óriási 10-esre értékelem a munkájukat.

Kedvenc dalok: Grebbeberg, Murderous Artillery, Tot de Laatste Granaat.

Kiadó: Hammerheart Records
Kiadás éve: 2023
Stílus: Black / Death / War
Webfacebook.com/sammath666

Tracklist:

  1. Grebbeberg
  2. Reichswald
  3. Murderous Artillery
  4. Last Gasp of the Dying
  5. Crushed, Shattered and Destroyed
  6. Tot de Laatste Granaat
  7. Decimated
  8. Stahl und Feuer

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

SAMMATH – Across The Rhine Is Only Death

Georgius

Hot News: Sammath Premiere New Album ‘Godless Arrogance’ In Full, Exclusively With Terrorizer

KMZ

Hot News: Sammath release date and new song!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek