Lemezismertetők

SAVAGE MACHINE – Event Horizon (single)

Kiadó: 

Weboldal: http://savage-machine.com/

Kiadás éve: 2016

Stílus: Heavy Metal

Brief Sum: These songs emphasize their idols more – at first I felt like there was some kind of a change or shift in their style, but listening one after another to “Event Horizon” and “Through the Iron Forest” I realized that they are doing exactly what they’ve been doing before, and thankfully they do so in the same great quality. Listening to their songs is still great pleasure. As I have said before, they are on the right path, what’s still missing is a full album with a lot of new songs.

 

A dán Savage Machine alig fél éve adta ki EP-jét, ami egy lendületes fémes power metal muzsikát tartalmazott. A wacken győztes csapat fiatalos vehemenciája teljesen elvarázsolt, így izgatottan vártam a nagylemezt. Mint kiderült, erre még egy kicsit várnom kell, mivel ez csak egy két számos lemezelőzetes.

Első hallgatásra kicsit meglepődtem. Az Event Horizon tempója mellbe vágott. Olyan érzésem volt, mint mikor 97-ben először hallottam a Hammerfallt. Ez a dal meglehetősen rövidre van véve, szemben a Saviorral. Ez utóbbiba sok minden belefér. Erősen érezni benne a Judas Priest hatását, kivéve a dal vége felé való hangulati részt, mert az inkább az Iron Maidenre utal.

Ezekben a dalokban jobban hallani a példaképeket, elsőre úgy éreztem, valamiféle változás, eltolódás történt a stílusukban, de egymás után meghallgatva az Event Horizon-t és a Through the Iron Forest-tet, rá kellett jönnöm, hogy ugyanazt teszik, mint eddig és szerencsére ugyanolyan jól. Így továbbra is nagy élvezet hallgatni a dalaikat. A csapat nagy erőssége Troels Rasmussen énekhangja. Mint az előző kiadványnál is mondtam, az irány jó, már csak nagylemez kellene, lehetőleg rengeteg új dallal.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Event Horizon
2. Savior

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

SAVAGE MACHINE – Through The Iron Forest

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek